Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

První Jihočech otrávený metanolem leží v Písku. Pil na party v Prešově

  • 10
V písecké nemocnici leží 49letý muž, který se otrávil metanolem. Lahev s jedovatým alkoholem koupil podle policie jeho kamarád přes internet a odvezl ji na oslavu do slovenského Prešova. Po party se několika lidem udělalo špatně, proto i muž z Písku raději v neděli zašel do nemocnice.

"Láhev ve tvaru demižonu o obsahu 0,5 litru s čirou tekutinou koupil jeho kamarád přes internet. Tento alkohol pak požil na oslavě v Prešově a jednu láhev si odvezl zpět domů. Cestou domů mu však volal kamarád ze Slovenska, který alkohol zakoupil, že má navštívit lékaře, jelikož se jemu a dalším lidem udělalo špatně," uvedla jihočeská policejní mluvčí Lenka Holická.

Muž proto v neděli odpoledne navštívil píseckou nemocnici. Následné toxikologické vyšetření otravu metanolem potvrdilo. Do nemocnice v Prešově se dostavilo osm Slováků. U čtyř z nich se otrava metanolem potvrdila. Jejich stav prý zatím není vážný (více zde).

Otravy alkoholem v Česku sledujeme on-line

"Klinický stav pacienta byl v pondělí dopoledne dobrý, nemá zrakové potíže, ale je nadále hospitalizován," poznamenal František Kotrba z Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje.

Otrávený muž přinesl do nemocnice i zbytek alkoholu z podezřelé láhve. Vzorek nyní testují v laboratoři Celní správy v Praze.

Stejné slivovice se podle všeho napil i osmatřicetiletý muž, který bojuje o život v boskovické nemocnici. Rovněž byla koupena přes internet (více čtete zde).


Video