Podle policie se mladíci utopili bez cizího zavinění. Zřejmě chtěli přebrodit a překvapila je hloubka.

Podle policie se mladíci utopili bez cizího zavinění. Zřejmě chtěli přebrodit a překvapila je hloubka. | foto: Radek Štalmach, MF DNES

Mladíky zahnal do Odry strach ze zatykače

  • 223
Čtyři z pěti mladíků, kteří včera podnikli dramatický útěk před ostravskými strážníky, měli kriminální minulost. Na dva ze skupiny byl dokonce vydán zatykač. To byl asi pravý důvod, proč se vrhli do Odry, v níž ale místo spásy našli smrt. Strážníci je nejprve podezírali, že kradli kovový šrot.

Mladíci pracovali jako brigádníci na demolici v areálu bývalé nemocnice v Petřkovicích. Měděné trubky sice odnášeli bez vědomí majitele, ale na útěk se dali zřejmě proto, že je hledala policie.

"Soud na ně vydal zatykač," uvedl šéf ostravských kriminalistů Tomáš Landsfeld.

Podezřelou partu včera před polednem zahlédl strážník v civilu. Přivolal kolegy. Mladíci se dali na útěk, tři se pokusili přeplavat Odru. Na druhý břeh doplaval pouze jeden, další se utopili. - více zde

Skupinu podle policie tvořili tři bratři a jejich kamarádi. V řece zůstal jeden z bratrů a jeho kamarád - jediný mladík, o kterém se policie domnívá, že se živil poctivě.

Kriminalisté potvrdili, že se mladíci utopili bez cizího zavinění. Podle policie chtěli Odru přebrodit. "Bohužel v tom místě byla voda hluboká až 4,5 metru. To je zaskočilo," řekl šéf ostravských kriminalistů Landsfeld.

"Nic nenasvědčuje tomu, že by na smrti mladíků měl někdo cizí vinu. A to přímou či nepřímou," řekl Landsfeld. Podobně hodnotí situaci i šéf strážníků Jan Hulva.

,
Témata: Odra

Video