Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Mladík zbil v Novém Boru několik lidí, na servírku vzal dlažební kostku

  • 81
V Novém Boru na Českolipsku napadl nad ránem pětadvacetiletý místní mladík několik lidí. Jeho útoky byly podle policie velmi brutální. Své oběti kopal do hlavy. Servírku napadl dlažební kostkou.

Mladík v noci navštívil několik podniků a ve dvou barech bez zjevného důvodu napadal hosty. "Kopal je do hlavy a na servírku zaútočil dlažební kostkou. Se zraněním hlavy musela vyhledat lékařské ošetření," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

V pět ráno pak mladík zaútočil na prodavačku v novinovém stánku na třídě T. G. Masaryka a chtěl po ní peníze. "Byl při tom velmi brutální, tloukl ji do hlavy. Žena mu peníze raději dala," poznamenala Baláková. Napadenou ženu převezla záchranka s tržnými ranami a zhmožděninami na ošetření do nemocnice.

Útočník poté s několika tisícikorunami odešel do dalšího baru, kde ho před šestou ráno vypátrala policie a zatkla.

Policisté nyní vyslýchají svědky. Pak rozhodnou o tom, jak budou mladíkův čin kvalifikovat.

Podle velitele novoborské městské policie Jiřího Zemance nelze případ srovnávat s takzvaným mačetovým útokem v novoborské herně (článek zde), který stál v počátcích nepokojů na severu Čech. Podle prvních informací mladík není Rom a byl zřejmě pod vlivem drog.


Video