Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: iDNES.cz

Mladík šel podruhé přepadnout stejnou poštu, zákazník ho srazil k zemi

  • 53
Že není dobré vracet se znovu na místo činu, zjistil osmadvacetiletý lupič z Teplic. Počátkem ledna se mu podařilo přepadnout poštu v Teplicích, tak se do ní po týdnu vrátil loupit znovu. Skončil ale v rukách neohroženého zákazníka, který se mu postavil do cesty.

Poštu v teplické čtvrti Řetenice mladík vyloupil poprvé 3. ledna před čtvrtou odpoledne. "Pod pohrůžkou použití zbraně donutil obsluhu k vydání finanční hotovosti a z místa činu utekl," informoval policejní mluvčí Daniel Vítek.

Lupič si tehdy z pošty odnesl 40 tisíc korun. Při přepadení se ani nesnažil maskovat, takže policie hned zveřejnila jeho popis - krátké špinavé blond vlasy, vysoký 170 až 175 centimetrů, v červené zimní bundě s modrým pruhem na rukávech.

V úterý v jednu odpoledne přišel ten samý muž na poštu znovu. "Ani tentokrát se nemaskoval a postupoval úplně stejně jako v prvním případě. Přistoupil k přepážce a pracovnici pošty podstrčil lístek s textem 'Mám zbraň, dejte mi peníze'. Levou ruku měl v kapse bundy a naznačoval, že má pistoli," uvedla policejní mluvčí Ilona Novotná.

Na pracovnice pošty to už bylo moc. Než by mu vyšly vstříc podruhé, zavolaly policii. "Lupič chtěl z místa odejít, do cesty se mu však postavil zákazník pošty. Srazil jej k zemi a držel až do příjezdu policie," popsala Novotná.

Policisté mladíka prohledali, žádnou zbraň u něj ale nenašli. Pak ho převezli do policejní cely. Nyní zjišťují, jestli nemá na svědomí i nějaké další loupeže.


Video