Vlastimila Vlková coby Cecilka ve filmu Slunce, seno, erotika (1991)

Vlastimila Vlková coby Cecilka ve filmu Slunce, seno, erotika (1991) | foto: © Filmové studio Barrandov

Lupič přepadl benzinku, měl masku jako Cecilka z Troškova filmu

  • 14
Masku starce, jakou měla Cecilka ve filmu Slunce, seno, erotika, použil lupič, který v noci na dnešek přepadl benzinovou čerpací stanici v Kaplici na Českokrumlovsku. Přestože měl pistoli a žádal peníze, neodnesl si vůbec nic. Čerpadlářku totiž jeho převlek tak pobavil, že se domnívala, že jde o žert a na jeho výzvu vůbec nereagovala.

Lupič s maskou starce na hlavě přišel na benzinku krátce před půl čtvrtou ráno. Na čerpadlářku namířil pistoli a chtěl peníze.

"Žena však na výzvu nereagovala v domnění, že jde o žert. Tím pachatele zřejmě tak zmátla, že nakonec z prodejny utekl neznámo kam, aniž by si cokoli odnesl nebo komukoli ublížil," řekla mluvčí českokrumlovské policie Michaela Pavlíčková.

Přestože krátce po činu už byli na místě policisté i výjezdová skupina kriminálky, lupiče už se chytit nepodařilo. Policisté alespoň zajistili stopy, které poputují na odbornou expertizu.

Pachatel byl podle policie asi 180 cm vysoký muž, silnější postavy s bříškem. Na hlavě měl masku staršího vrásčitého muže s pleší, která měla na zátylku chuchvalce blond vlasů. Maska byla podle čerpadlářky podobná té, jakou použila postava Cecilky ve filmu Slunce, seno, erotika.

Kromě ní měl lupič na sobě starý, obnošený, vytahaný šedivý svetr a tmavší obnošené rifle. Na rukou měl černé rukavice. Hovořil česky, bez přízvuku, ale velmi vulgárně.

Policisté žádají případné svědky, kteří mají k případu jakékoliv informace, aby se ozvali na linku 158.


Video