Staříkova slivovice muži z Hulína zachutnala (ilustrační snímek).

Staříkova slivovice muži z Hulína zachutnala (ilustrační snímek). | foto: Profimedia.cz

Zloděj chtěl staříkovi ukrást slivovici, nakonec musel volat o pomoc

  • 23
Téměř stoletého staříka, kterému přes den pomáhal sbírat trnky na kvas, se v noci pokusil okrást muž z Hulína. Posilnil se více než půllitrem slivovice, kterou za sběr trnek dostal, a alkohol mu tak zachutnal, že si chtěl vzít ještě víc. Po vloupání do staříkova domu však uvázl a osvobodili jej až hasiči s policisty.

Volání o pomoc vzbudilo v pondělí dvě hodiny po půlnoci sedmadevadesátiletého majitele domu v Hulíně. Šel se proto podívat ven, co se stalo.

Uviděl svého známého zaklíněného v otvoru před vstupními dveřmi. Tělo mu od pasu nahoru čnělo ven, nohy a část trupu měl ve sklepě. Nemohl se pohnout tam ani zpět.

"Přivolaní policisté se nezvaného hosta snažili vytáhnout, ale nakonec ho museli vyprostit hasiči," popisuje zvláštní noční případ mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Policisté zjistili, že zaklíněný je šedesátiletý muž z Hulína. Ten starému pánovi sbíral trnky na kvas a za to od něj v neděli dostal tři lahve se slivovicí.

Ještě ten den alkohol okusil. Vypil více jak půl litru. S bezmála dvěma promile alkoholu v krvi ho pak napadlo, že by si ještě trochu slivovice z cizího sklepa vzal.

"Vydal se proto k domu, odstranil kovovou rohož z otvoru sloužícího jako násep na uhlí a začal se soukat dovnitř. V díře ale uvázl, a tak mu nezbylo než křičet o pomoc," poznamenala Kyšnerová.

Hned po vystřízlivění smolnému zloději hulínští policisté sdělili podezření z trestných činů porušování domovní svobody a krádež ve stadiu pokusu, za což mu hrozí až dva roky vězení.


Video