Nůž, útok, napadení | foto: /Corbis, Profimedia.cz

Kamarád zapíchl chlapci nůž do hlavy až po rukojeť

  • 62
Osmiletý chlapec z Hrzína na Chebsku měl minulý týden obrovské štěstí. Kamarád ho při hře trefil kuchyňským nožem přímo do spánku. Několikacentimetrová nebezpečná hračka se dítěti zabodla do hlavy téměř po rukojeť. Hocha skoro zázrakem zachránili v plzeňské fakultní nemocnici.

Osmiletý Robert Pišta si hrál minulý pátek se svými kamarády u autobusové zastávky v Hrzíně. Bavili se tím, že do dřevěných stěn vrhali nůž. Ten hocha zasáhl v okamžiku, kdy procházel kolem.

"Nůž se chlapci zabodl přímo do pravého spánku. Z místa ještě stihl dojít domů," uvedla chebská policejní mluvčí Stanislava Hojdová.

"Případ jsme zatím kvalifikovali jako ublížení na zdraví z nedbalosti. Hoch, který svého kamaráda nožem trefil, je ovšem z Plzeňska a tam případ také předáme," dodala mluvčí.

Přivolaní letečtí záchranáři při prvotním ohledání zraněnému chlapci příliš nadějí nedávali. Několikacentimetrový nůž malému Robertovi vyjmuli z hlavy až neurochirurgové v Plzni.

"Chlapec měl obrovské štěstí. Čepel neporušila žádné důležité centrum v mozku ani tepnu. Už je po operaci a zřejmě brzy půjde z nemocnice domů," sdělila mluvčí plzeňské nemocnice Renata Jenšíková.

Starosta Nového Kostela Ota Teuber, který Hrzín spravuje, je rád, že úraz dopadl takto. "Je to jeden z nejhodnějších žáků základní školy v Novém Kostele. Lidmi tato příhoda otřásla a jsme nesmírně rádi, že je hoch stabilizovaný."

Starosta nedalekých Lubů Jan Kreuzinger ani mnozí obyvatelé města neměli zprvu o případu ani tušení. "O úrazu jsme se dozvěděli až posléze. Určitě je dobře, že se tohoto malého chlapce podařilo zachránit. Je to obrovské štěstí," uvedl Kreuzinger.

,

Video