Kamion vyjel ve středu 13. dubna z Klatov. Ilustrační foto

Kamion vyjel ve středu 13. dubna z Klatov. Ilustrační foto

Interpol hledá ztraceného šoféra českého kamionu

Jednačtyřicetiletý český řidič zmizel i s kamionem plným plastů kdesi na Pyrenejském poloostrově. Majitel spediční firmy s ním ztratil kontakt, když byl na území Španělska. Po řidiči a vozidle pátrá také Interpol.

Kamion vyjel ve středu 13. dubna z Klatov. "Vezl středové panely a plasty na osobní automobily do portugalského města Quinta da Marquesa - Palmela," sdělila iDNES mluvčí plzeňské policie Jolana Číhová. Tam však už nedorazil.

Majiteli klatovské společnosti ZAMOS se jednačtyřicetiletý Václav Pešek naposledy ozval v pondělí, když přibližně v 8:00 poslal SMS a udal místo, kde se ve Španělsku nachází. Odpoledne ale již nebral telefon.

Vedení společnosti čekalo do úterního rána, kdy měl vyložit náklad. Na místo ale nedorazil. "Hned poté jsme kontaktovali policii a ambasádu. Na místo jsme poslali své řidiče, kteří projížděli nedaleko," řekl majitel spediční společnosti Radovan Vlach.

Policie proto po muži i po tahači vyhlásila celostátní pátrání, o pomoc požádala Interpol. Řidič jezdil pro společnost ZAMOS teprve krátce. "Dvakrát byl ve Francii, ale měl mnohaletou praxi. Nebyly s ním problémy," řekl Vlach.

Škodu na kamionu a nákladu vyčíslil majitel společnosti přibližně na tři miliony korun.

,

Video