Nehoda blokovala dálnici čtyři hodiny.

Nehoda blokovala dálnici čtyři hodiny. | foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Hromadná nehoda ve sněhové bouři zablokovala dálnici D1

  • 47
Nehoda jedenácti osobních a dvou nákladních aut zablokovala na 96. kilometru dálnici D1 směrem na Prahu. K havárii došlo, když se nad úsekem dálnice poblíž Humpolce přehnala silná sněhová bouře. Jednu ženu odvezla záchranka do nemocnice. Dálnici se podařilo zprůjezdnit po čtyřech hodinách.

"Je to asi jedenáct osobáků a dva nákladní vozy," popsal nehodu před šestou večer iDNES.cz David Fejta z dálniční policie ve Velkém Beranově. "Je to tam totálně zacpaný," dodal.

Směr na Prahu se podařilo plně zprůjezdnit v devět večer. V tu chvíli se také začala rozjíždět kolona, která podle policie sahala až na 106. kilometr.

Nehoda si vyžádala jedno zranění. "My jsme ošetřovali sedmadvacetiletou dámu a odvezli jsme ji s podezřením na pohmožděniny hrudníku a páteře do nemocnice v Pelhřimově," uvedl ředitel Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina Lukáš Kettner.

K havárii došlo po páté odpoledne za sněhové bouře. "V Humpolci nebylo vidět na krok. Sníh metl tak, že se doprava zastavila i na silnici z Pelhřimova na Havlíčkův Brod," popsala řidička, jež Humpolcem odpoledne projížděla z práce.

Před místem nehody se utvořily dlouhé kolony. "Ani jsme se nemohli na místo dostat, byl velký provoz," dodal operační důstojník. Kamiony čekají, než se dálnice znovu otevře, osobní vozy sjíždějí u Větrného Jeníkova a na dálnici najíždějí opět v Humpolci.

To ale policisté moc nedoporučovali. "V okolí Větrného Jeníkova napadl sníh a silnice jsou i pro osobní auta sjízdné jen s obtížemi," řekl příslušník dálniční policie ČTK. 

Dálnice byla půl hodiny uzavřena i v druhém směru. Nedaleko od první nehody, na 98. kilometru směrem na Brno, havaroval osobní automobil poté, co dostal smyk na sněhu.

,

Video