Hasiči vynášejí ze šachty zraněné děvče

Hasiči vynášejí ze šachty zraněné děvče - S vážným poraněním hlavy a v bezvědomí skončila v nemocnici v Plzni 13letá dívka. Zřítila se asi z pěti metrů do podzemní šachty. Hasiči ji museli složitě dostávat na povrch. (5. června) | foto: ČTK

Hasiči vynesli ze šachty zraněné dítě

  • 8
S vážným poraněním hlavy a v bezvědomí skončila ve Fakultní nemocnici v Plzni třináctiletá dívka. Spadla do podzemní šachy v Lobezské ulici v Plzni. Zřítila se asi z pěti metrů. Hasiči ji museli složitě dostávat na povrch.

"Děti si hrály a lezly do šachty, která vede pod železničním kolejištěm. Dívka spadla z výšky asi pěti metrů a zranila se," popsal začátek akce mluvčí západočeských hasičů František Vaško.

"Šachta byla úzká a proto nebylo možné ji stejnou cestou vyprostit," dodal. Hasiči a záchranáři proto museli použít jiný vchod do podzemí. "Okamžitě poskytli dívce první pomoc. Hasiči ji potom vyzvedli v nosítkovém vaku," vysvětlil Vaško.

Mluvčí záchranné služby Miroslav Bukovjan potvrdil, že stav dívky byl vážný. "Při pádu se poranila na hlavě a sanitka ji v bezvědomí odvezla Emergency ve Fakultní nemocnici v Plzni," sdělil Bukovjan.

Okolí kolejiště podél Lobezské ulice v Plzni je pro děti velmi nebezpečné. V dubnu tady elektrický výboj z troleje popálil patnáctiletého chlapce, když s kamarádem přelézali odstavené železniční vagony. - více zde

,

Video