Dítě v dýchací masce - anelák v pražských Vršovicích zasáhl večer požár. Před ohněm uteklo z domu 60 lidí. Požár pravděpodobně způsobila vadná elektroinstalace. (1. listopadu 2006) | foto: HZS Praha - Milan Pacík

Hasiči evakuovali hořící dům, dva lidi se zranili

  • 9
Panelák v pražských Vršovicích zasáhl večer požár. Před ohněm uteklo z domu 60 lidí, hasiči museli vyvést ven desítku nájemníků v dýchacích maskách. Tři lidi se nadýchali jedovatých zplodin a byli předáni do péče záchranné službě. Požár pravděpodobně způsobila vadná elektroinstalace.

Kolem devatenácté hodiny se domem v Narcisově ulici v Praze 10 začal šířit dým z hořící elektroinstalace mezi pátým a osmým patrem.

"Bylo to více dýmu než ohně," upřesnil iDNES.cz mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

Z domu uteklo na ulici šedesát nájemníků. Třicet lidí vyvedli hasiči, dvanácti z nich museli nasadit dýchací masky.

Tři lidé ošetřili zdravotníci. "Dva muži a jedna žena se lehce nadýchali dýmu, popáleniny neměli žádné. Odvezli jsme je do vinohradské nemocnice," řekla iDNES.cz mluvčí pražské záchranky Simona Cigánková.

Autobus pro evakuovanéO postižené obyvatele domu vyhnané z bytů se postarali zaměstnanci Dopravního podniku hlavního města Prahy.

"Na žádost krizového štábu jsme na místo vyslali dva autobusy, aby lidi nemuseli stát na ulici, ale mohli se schovat v teple autobusu. Jsou mezi nimi i malé děti," sdělil iDNES.cz dispečer dopravního podniku.

Hasiči označili za pravděpodobnou příčinu závadu na elektroinstalaci. Škoda přesáhne dva miliony.


Video