Ilustrační snímek

Ilustrační snímek

Dva muže v Ústí napadla skupina útočníků. Byli to Romové, tvrdí

  • 529
Dva muži z Ústí nad Labem skončili v péči lékařů poté, co je v pátek večer napadla v ústecké části Mojžíř skupina útočníků. Jeden ze zraněných řekl, že je napadli Romové. Policie incident vyšetřuje a odmítá komentovat, zda se to byl útok s rasovým podtextem.

"Mohu potvrdit, že případ vyšetřujeme a vyslýcháme svědky, ale bližší podobnosti nebudeme zatím sdělovat," řekla policejní mluvčí Helena Mildorfová.

Incident se odehrál v pátek na parkovišti před jedním z domů. Dvojice mužů se tam vracela z oslavy a údajně jejich pozornost upoutala skupinka Romů prohlížejících si zaparkovaný automobil. 

"Sprostě nás napadli a zbili nás," řekl napadený muž televizi Nova. Nejdříve podle jeho slov čelili s kamarádem útoku tří Romů, ke kterými se připojili ještě další dva. Měli nože i železnou tyč.

Při incidentu utrpěl jeden z mužů otřes mozku, ránu na hlavě, zlomeninu ruky a zápěstí a pohmožděniny po celém těle. Skončil v ústecké nemocnici. Léčit se bude nejméně dva měsíce. Druhý napadený byl propuštěn do domácího léčení.

Podle informací iDNES.cz mohl mít ale celý případ zcela jiný průběh. Obyvatelé sídliště a sousedé napadeného muže o něm například tvrdí, že je to podivín a známý problémista. Před útokem údajně někoho sám napadl.


Video