Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Desetiletého chlapce z Jirnů zabila chřipka, zní předběžný výsledek pitvy

Za smrt desetiletého chlapce ze středočeských Jirnů může chřipka. Uvedl to deník Blesk na základě předběžných výsledků pitvy. Hoch zemřel v neděli poté, co upadl z neznámého důvodu do kómatu. Jeho rodiče tvrdí, že s ním byli dvakrát v nemocnici, ale lékaři je poslali domů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

medabedaja

2. 3. 2011 23:12
Kdo nás někdy opravdu léčí?

Aby se přístup lékařů změnil, MUSÍME VŠICHNI, ale opravdu všichni, VYŽADOVAT INFORMACE, a vše PÍSEMNĚ,I TO,ŽE NÁS VYHAZUJÍ. JSOU LÉKAŘI, KTEŘÍ VYKONÁVAJÍ SVOU PRAXI I BEZ ATESTACÍ! Min. zdravotnictví, VZP, Lék. komora i zdravotní odbory krajů se tváří, že o ničem nevědí. Teprve když si podáte oficielní stížnost, začnou zkoumat zda lékař splňuje podmínky. Je hrozné mluvit stále o penězích, ale úředníci na nic jiného neslyší.. Tak tedy - platíme celé zdravotní pojištění? Platíme. Jak je možné, že nás ošetřují lékaři bez atestací? Lékařská komora vydala doporučení, že stačí, když lékař bez atestace má svého školitele na telefonu. Je jen na blahovůli mladého lékaře bez atestace, jak zváží svoje síly.. Takový lékař k vám může přijet i s rychlou. Jeho postupy zkontrolují 1x za měsíc. Co se děje po zbytek měsíce nejspíš nikdo nezkoumá. STĚŽOVAT SI, NEČEKAT, AŽ NĚKDO UMŘE... ZAVALIT ÚŘEDNÍKY STÍŽNOSTMI. PAK SI MOŽNÁ NĚKDO NA MINISTERSTVU UVĚDOMÍ, ŽE V TOM JEJICH BÍLÉM NADSVĚTĚ JE NĚCO ŠPATNĚ.

0 0
možnosti
MM

venenum

3. 3. 2011 13:24
Re: Kdo nás někdy opravdu léčí?

Když odcházíte z pohotovosti, vždycky vám na cestu dají písemnou zprávu o návštěvě (obsahuje anamnézu, místní nález, výsledky případných vyšetření, doporučenou léčbu a na koho se následně obrátit). Je dobré si ji přečíst...

0 0
možnosti
JM

referentka

2. 3. 2011 21:19
...nějak tak jsem pročítala diskuzi a je mi z ní blbě...

akorát se hádáte a klukovi to život nevrátí...spíš by to mělo být poučení pro budoucnost jak pro laiky tak pro doktory...mám stejně starého kluka...do pondělí, než se začalo o klučíkovi psát, bych se zachovala jako rodiče toho nešťastníka...ode dneška bych asi ze špitálu neodešla, i za cenu, že bych seděla na vrátnici špitálu...stejně je pro mně, jako pro laika nepochopitelné, že ani v jednom špitálu doktoři neuznali za vhodně, zvlášť v době epidemii chřipky, zvlášť při  ohlašované bolesti břicha,  že ho prostě alespoň den, dva nenechali na pozorování...teď už je pozdě na veškeré diskuze, ale - pro poučení  pro všechny........:-/

0 0
možnosti
JB

jurgen

2. 3. 2011 22:44
Re: ...nějak tak jsem pročítala diskuzi a je mi z ní blbě...

doufam, ze mate doma naockovano........

0 0
možnosti
LH

lahab

2. 3. 2011 20:02
A to jste snad čekali...

... že když si doktoři vyvydírali 2 mld, tak budou pracovat jak by člověk očekával, tj. léčit a ne jenom něco zkoušet, případně odesílat domů. Chřipka? A co takhle antiviretika? Ano, jsou drahá a proto s nima raději šetříte, ale když je někdo v takto závažném stavu, tak by se nasadit prostě měla. Jenomže za napsání antiviretik se jaksi obálka do kapsy nedává, jak jste si zvykli, že?

0 0
možnosti
JB

jurgen

2. 3. 2011 20:18
Re: A to jste snad čekali...

a ktere konkretne bys nasadil?

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_antiviral_drugs

- ale ty urcite mas na mysli, ze ten lekar mel poznat, ze to je chripka (v pravem slova smyslu - zpusobena virem influenza) - a nasadit tolik v mediich omylany tamiflu (oseltamivir) - jenze to by nejdriv musel mit dostatecne podezreni, ze to je prave tento virus - ze? A v CR asi moc rapid-testing pro RVP (Respiratory viral panel) neni - takze jak ze to mel vedet?

0 0
možnosti
AB

antigogo

2. 3. 2011 18:46
Myslím, že by při diskuzi pomohlo, kdyby si mnozí

na internetu zjistili, co to je CHŘIPKA, co ji způsobuje, jak se to dá prokázat, jak se léčí, jaká je úmrtnost apod. Nemusely by zde být, pardon, tak blbé dotazy.........

0 0
možnosti
JB

jurgen

2. 3. 2011 18:49
Re: Myslím, že by při diskuzi pomohlo, kdyby si mnozí

 - jeste bych doplnil - jak ji PREDCHAZET.......

0 0
možnosti
LV

NewScream

2. 3. 2011 18:37
Nešťastná souhra okolností.

Nejsem doktor, ale logická úvaha mi říká, že je přeci možné že umře i mladý člověk souhrou neštastných kombinací různých zárodků nemocí, či již rozvinutách v těle atd. Prostě bez toho že za to může doktor.

Člověk není rozbitý jeřáb z Merkuru kde je hned vidět vypadlý šroubek. Kolikrát doktor musí dát na slova člověka jak se cítí kde ho bolí atd. Každá malá nevolnost, bolest apod není přeci vidět FYZICKY.

0 0
možnosti
LV

NewScream

2. 3. 2011 18:42
Re: Nešťastná souhra okolností.

Jasně musí se to vyšetřit. Ale prostě je možné, že pokaždé nemusí být někdo vinen...

Něco jako nedávno jak se stalo, že na někoho spadne ve městě na zastávce strom, zabije ho. Ale je to neštastná náhoda a nikdo za to nemohl.

0 0
možnosti
F

faiva

2. 3. 2011 18:36
Nevím tedy, ale domnívám se

že v těch přpadech, že v člověku virus řádí tak, že ho zabíjí (a to tedy poměrně rychle), musí sám na sobě cítit a asi i okolí "vidět", že se děje něco divného, mimořádného.  Nějaké zvláštní a těžší znaky musí vykazovat jak kvalita stavu, jeho zhoršování, tak i rychlost zhoršování. To, že něco člověka donutí jít dvakrát na pohotovost (do nemocnice) s nějakým infekčním stavem, prostě o něčem svědčí. Běžně jde člověk k dokrotu víceméně jen pro to, že potřebuje neschopenku, popř. atb., ale sám cítí, že tohle už na sobě zažil mockrát a nijak víc ho to z míry nevyvádí. Tyhle případy, kdy vedla infekce ke smrti by mohly mít pravděpodobně nějaké společné jmenovatele, kt. by se měly víc sledovat, aby se měli lékaři na pozoru. Bohužel, většinou se vše hodí do jednoho pytle a zbagatelizuje, a až zpětně se zjistí, co se mohlo (mělo) v tomto případě udělat.

0 0
možnosti
HH

mistodrzici

2. 3. 2011 18:19
Co to je za dg.

Příčina smrti - chřipka:-( Btw. jak se při pitvě zjistí chřipka?

0 0
možnosti
JB

jurgen

2. 3. 2011 18:27
Re: Co to je za dg.

jednoduse - odebere se vzorek tkane (v tomto pripade nejspis plic) a odesle se na mikrobiologii (tedy vlastne virologii) kde to muzou bud otestovat okamzite a nebo to kultivuji a otestuji po par dnech kultivace .....

- o neco slozitejsi metodou by bylo odebrat vzorek tkane a pak se to snazit najit pomoci imunohistochemickych reagencii na parafinovych rezech .... OK?;-)

0 0
možnosti
_

_profesor_

2. 3. 2011 18:10
Doufám, že lékaři neponesou žádnou odpovědnost

To by změnilo zaběhnutý pořádek, kdy lékař formálně odpovídá za životy lidí, ale ve skutečnosti mu nic nehrozí. Možná morální újma (která se však nedá očekávat u jedinců slibujících pacientům smrt, pokud jim nedají víc peněz).

0 0
možnosti
C

carlossaura

2. 3. 2011 17:56
Pohotovost

No, moje několikanásobná zkušenost z pohotovostí je, že clověka vyšetřují tak 5 vteřin a snaží se ho co nejrychleji vypakovat, pokud zrovna nekrvácí z tepny nebo není v bezvědomí. Důvody mohou být různé - doktoři pracují i 36 hodin v kuse a prostě jsou navení, jejich mzda není závislá na množství a kvalitě odvedené práce a nemají tak zrovna motivaci, tlak na úspory, snaha o efektivitu, víra ve vlastní nemylnost (lékaře samozřejmě), značná vytíženost odborných pracovišť (nelze prostě každému dělat komplexní vyšetření)... Aniž by haněl či náhujil lékaře v tomto konkrétním případě, tak určitá nedbalost na pracovištích pohotovosti se mi v posledních 10 letech zdá dost častá....

0 0
možnosti

Marusha

2. 3. 2011 18:09
Re: Pohotovost

Já už na pohotovost s dcerou ani nejezdím. Přesně, jak jste popsala - většinou letitý doktor koukne od stolu, napíše  potvrzení o ošetření s tím, že to nic není, a že v případě potřeby máme jet do nemocnice:-P Kdykoliv jsme pak potřebovali (už dlouhou dobu naštěstí ne...klepu na dřevo), jeli jsme rovnou do nemocnice, i za cenu, že dostaneme vynadáno, protože nedodržujeme posloupnost ve směru pohotovost - nemocnice. Dítě mám jenom jedno a to má zase zdraví jenom jedno, takže se pro něj vždycky snažím udělat to, co považuju v dané chvíli za nejlepší, stejně jako každý zodpovědný rodič;-)

0 0
možnosti
SS

sanvean

2. 3. 2011 17:50
smutná zkušenost ze stejného oddělení

...sanitka odvezla jednoho z našich několikaměsíčních dvojčat (pravděpodobně se začal dusit při kojení) i s ženou. Když na příjmu řekla,že kojí ještě jeho brášku, doktor jí odvětil, že bude manžel vozit "to druhé" na kojení. Na námitku, že děti kojí každí 2-3 hodiny, začal s tím, že přece máme babičku. Poněkud vykolejená manželku mu odvětila, že babička bude těžko kojit. Lékař odvětil: "Milá paní, za války se ve Stalingradu rozkojily i babičky!" Myslel, to vážně...Rv Pak ženu a syna umístili v pokoji, silně připomínající pitevnu, ve sprše na  chodbě jí někdo ukradl mýdlo, na "pokoji" nebylo NIC - hrnek, příbory, potřeby pro kojence, prostě NIC. Až na mou intervenci jí přinesli nějakou šlichtu - studenou...

0 0
možnosti
C

carlossaura

2. 3. 2011 17:58
Re: smutná zkušenost ze stejného oddělení

No on je to trochu začarovaný kruh socialistického zdravotnictví. Všechno je zadarmo a proto nikde nic není a nikdo nepracuje kvalitně, neboť nemá žádnou motivaci....(nadsázka, nepochybně je řada schopných tvrdě pracujících lékařů, ale celkově jde o strukturální problém...)

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Válek představil prezidentovi plán rozvoje zdravotnictví. Řešili i ministra pro vědu

30. dubna 2024  13:34,  aktualizováno  16:07

Prezident Petr Pavel přijal ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09). Představil mu...

Opilý řidič naboural šest aut. Na pumpě pak rozlil benzin a hrozil, že se zapálí

30. dubna 2024  15:50

Opilý cizinec zaměstnal v sobotu ráno prachatické policisty. Nejdřív naboural šest aut, pak na...

Není to o lajcích a na TikToku nebudu, říká budoucí ministr pro vědu Tuleja

30. dubna 2024  15:37

Pavel Tuleja, který má být příští týden jmenován novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace za TOP...

Podpořte český tým, užijte si atmosféru MS. iDNES.cz rozdává vstupenky na hokej

30. dubna 2024  15:28

Každý den víte, o jaké zápasy soutěžíte, na úvod to budou duely Česko - Finsko a Švýcarsko -...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!