Dávky pervitinu nalezené v autě dealera

Dávky pervitinu nalezené v autě dealera | foto: Policie ČR, Frýdek-Místek

Dealer si vydělával prodejem pervitinu až 200 tisíc měsíčně

  • 2
Jednoho z největších distributorů drog na Frýdecko-Místecku zatkli v těchto dnech tamní policisté. Dealer podle nich zásoboval především pervitinem širokou síť odběratelů a každý měsíc si prodejem narkotik vydělal až 200 000 korun.

Třicetiletý dealer byl zadržen při policejní akci Fenix. "Již loni byl za distribuci drog pravomocně odsouzen k podmínečnému trestu odnětí svobody na rok, přesto se touto činností dál zabýval," uvedl mluvčí frýdecko-místeckých policistů Ivan Žurovec s tím, že muž dostal zkušební dobu na tři roky.

Mluvčí dodal, že sám dealer rozhodně nepatřil mezi aktivní uživatele pervitinu.

"Drogu bral jen příležitostně. Asi dvakrát za měsíc," uvedl mluvčí s tím, že ale většinu utržených peněz utratil za jinou závislost - hrací automaty.

Zadržený dealer drog ve Frýdku-Místku (6. května 2008)

Policisté dealera zatkli po několikaměsíčním pátrání ve Frýdlantě nad Ostravicí. Přímo u zadrženého a v jeho autě našli asi 200 dávek pervitinu. Navíc tam byla i pistole, teleskopický obušek a takzvaný boxer.

"Zadrženého jsme obvinili z nedovolené výroby a držení psychotropních látek a jedů. Za to mu hrozí až deset let vězení. Nyní je ve vazbě," uvedl Žurovec.

,

Video