Čtveřice zásobovala tržnice heroinem

  • 1
Policisté obvinili čtyři Vietnamce z Chebu z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek. Podezřívají je, že zásobovali asijské tržnice heroinem i jinými návykovými látkami. Soud vzal čtveřici do vazby. Policie už cizince převezla do věznice v Plzni - Borech.

"Domovní prohlídky jejich bytu v chebské Valdštejnově ulici se účastnila také zásahová jednotka správy západočeského kraje z Plzně," informovala chebská tisková mluvčí Stanislava Dlhopolčeková.

Policie podle ní na místě zajistila látku obsahující heroin, bankovky v nejrůznějších měnách v hodnotě několik desítek tisíc korun a nástroje k aplikaci a výrobě drog. Cizncům hrozí až deset let odnětí svobody.

Hlavními zákazníky prodejců drog ve vietnamských tržnicích jsou mladí Němci, což způsobuje značné znepokojení policie, úřadů i veřejnosti v bavorském a saském pohraničí.

Zejména levný pervitin z Čech, v Německu známý jako Crystal-Speed, ohrožuje v pohraničí stále širší vrstvy německé mládeže.

Tamní policejní odborníci proto volají po razantnějším postupu svých českých kolegů. Ti v posledních letech zaznamenali na tomto poli několik úspěchů.

Podařilo se jim již zatknout asi dvě desítky výrobců a dealerů drog. Úspěšnější než dříve je také karlovarská expozitura útvaru pro boj s organizovaným zločinem.

Organizované zločinecké gangy zabývající se prostitucí a provozováním takzvaných nočních podniků se spolu s asijskými trhovci podílí na obchodu s drogami v česko-německém pohraničí nejvíce. Mnozí zločinci i trhovci drogy také sami užívají.

,

Video