Stephen Gough a jeho družka Melanie Robertsová odpočívají na své cestě napříč Británií.

Stephen Gough a jeho družka Melanie Robertsová odpočívají na své cestě napříč Británií. | foto: www.nakedwalk.org

Nahý cestovatel musel do skotského vězení

  • 9
Známý britský naháč Stephen Gough je znovu na cestách. Tentokrát ho doprovází i jeho družka Melanie Robertsová, samozřejmě také nahá. Dvojice oblékla jen batohy a obula dobré turistické boty. Gough se na takovou "tůru" vydal poprvé už v roce 2004.

Nazí turisté se vydali na cestu v polovině června z Land's End na jihozápadě Anglie. Jejich záměr je projít napříč Británii tak, jak je příroda stvořila. - více zde
 
To se ovšem nelíbí úřadům. Naposledy je zastavili 1. září příslušníci pořádkových sil na předměstí skotského Edinburghu. Za rušení veřejného pořádku si Gough poseděl pár dní ve vězení. Propuštěn byl minulý pátek.

Když se však znovu odmítl obléknout, začala se o něj opět zajímat justice. Městský soud v Edinburghu ho však nakonec v úterý pustil na svobodu s podmínkou a projednávání jeho spisu odložil na prosinec.

"Stále se mluví o lidských právech a lidské důstojnosti a přesto člověka v jeho přirozené podobě posadí do vězení. Je to postavené na hlavu, postrádá to smysl," řekl Stephen Gough po propuštění.

Za dva týdny by chtěli britští naháči dosáhnout cíle své cesty v John O'Groats, což je nejseverovýchodnější cíp Skotska. Podmínkou ovšem je, že jim cestu nepřekazí úřady.

Gough se na podobnou "tůru" vydal poprvé už v roce 2004. - více zde

,

Video