Mladík na webu zjistil, že byl unesen

  • 3
Surfování na internetu úplně změnilo život sedmnáctiletého mladíka z americké Kalifornie. Při zadání svého jména do webového vyhledávače totiž zjistil, že ho jeho matka, se kterou celý svůj život žil, unesla, když byl malý. Ženu zatkla policie.

Když se chlapec zhruba před rokem nudil ve škole, zadal jen z legrace své jméno do vyhledávače Google. Tak se dostal na stránku kanadské nadace, která pomáhá hledat nezvěstné děti.

Při prohlížení těchto stránek na něj čekal šok. Narazil tam na svou fotografii z doby, kdy mu byly tři roky. Zjištění vyprávěl učiteli, který ihned zalarmoval úřady.

Policie pětačtyřicetiletou matku rok sledovala a nedávno v Los Angeles zatkla. Nyní bude předána kanadským úřadům. Mladík byl podle policistů zatčením své matky zdrcený, napsal rakouský server Krone.

Podle dosavadních výsledků vyšetřování utekla žena z Kanady se synem poté, co soud v roce 1989 svěřil chlapce do péče jeho otce. Přes Mexiko se matka i s potomkem dostala do USA.

Rozhodnutí soudu se podaří naplnit až nyní, otec už se na syna moc těší a říká, že celé roky měl o něj velké starosti. "Ptal jsem se sám sebe, jestli s ním matka půjde k lékaři, když bude nemocný, nebo jestli syn chodí do školy," vypráví chlapcův otec Ron Steinmann.

Se synem se v Kanadě uvidí poprvé po čtrnácti letech, poslední vzpomínku má na malé dítě. "Musím se smířit s tím, že mezitím vyrostl, už je skoro dospělý," uvedl Steinmann.


Video