Diskuze

Zlínský kraj ukončil monopol Českých drah, část zakázky získala Arriva

Po více než dvouhodinové diskusi zastupitelé Zlínského kraje v pondělí v podvečer rozhodli o tom, že po regionálních tratích bude kromě Českých drah jezdit poprvé i soukromý dopravce, konkrétně společnost Arriva. Nasmlouvané vlaky mají ročně celkem najezdit o 1,3 milionu kilometrů více než dosud, což bude kraj stát až o 300 milionů korun více.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Co to je za jmeno ta Arriva? Moravske drahy by bylo zvucnejsi:)

0 2
možnosti
JF

J85a52n 64F43o47j91t56ů

8. 1. 2019 16:25

Napřed by musely ty Moravské dráhy vzniknout, aby se mohly o účast v tendru ucházet, Pane Kadlčku, do Dolního Němčí stejně koleje nevedou.

2 1
možnosti

Arriva u nás jezdí, ale kolik českých dopravců si pustí DB na tratě po Německu?;-)

1 0
možnosti
OH

A bodou vlaky na sebe čekat? Bude Arriva čekat na ČD a obráceně? A co tarif? Když pojedu z Brodu do Prahy musím si koupit 2 jízdenky? Myslím, že je dobře že ČD budou mít konkurenci, jen by měl někdo přemýšlet nad těmi základními principi, které dnes platí.

2 0
možnosti
JV

Arriva bude jezdit hlavně Vlárskou dráhu (Staré město-Bylnice/Luhačovice), kde lidé přesedlali do aut, protože spoje ČD stály za nic a myslím, že Arriva bude mít co dělat, aby lidi zase jezdili vlakem. Navíc na trati Újezdec-Luhačovice vozí vlaky pomalu jen vzduch, protože je daleko výhodnější a pohodlnější jet autobusem, kdy člověk nemusí přesedat v Újezdci na přípoj do Brodu.

0 0
možnosti
Foto

V71í28t 93M51a20c43h

7. 1. 2019 21:54

Za konkurenci na zeleznici palec nahoru, zadny monopolm

0 1
možnosti
VG

Ano! Raději napalm než monopolm.

Předpokládám, že jde o překlep.;-)

0 0
možnosti