Rušnou křižovatku v Otrokovicích blokovala nehoda kamionu s hašeným vápnem

  • 7
Na jedné z nejfrekventovanějších křižovatek ve Zlínském kraji v Kvítkovicích se v úterý srazil kamion s osobním automobilem. Nákladní vůz, převážející hašené vápno, se převrátil na bok a znečistil vozovku. Úklidové práce na místě trvaly až do středečního dopoledne.

„Upozorňujeme jak řidiče, tak i chodce, kteří budou dopoledne projíždět Otrokovicemi – Kvítkovicemi, aby dbali zvýšené opatrnosti,“ uvedla ve středu ráno tisková mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Nehoda se stala krátce po úterní devatenácté hodině.

„Nákladní vozidlo jedoucího od Zlína na Otrokovice se převrátilo na bok, při čemž se u vozidla prorazila nádrž, ze které unikala nafta. Vozidlo vezlo hašené vápno. To se po nehodě vysypalo na komunikaci. Při nehodě byla vápnem zasažena dvě osobní vozidla a s jedním se při kolizi náklaďák i střetl. Nehoda vozidel se obešla bez zranění,“ uvedla krajská mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Hasiči ihned po příjezdu na místo zajistili a ucpali proraženou nádrž kamionu. Za pomocí velkého množství sorbentu se jim podařilo zamezit úniku nafty do kanalizace. Zbylou pohonnou hmotu poté z nádrže odčerpali.

Na místo události se ze Zlína dostavil i zástupce odboru životního prostředí.

Křižovatka byla nejprve zcela uzavřená, policisté odkláněli dopravu. Později večer se místo podařilo alespoň částečně zprůjezdnit.

„Na místo nehody se dostavil majitel nákladního vozidla, který zajistil přeložení nákladu, a asistenční služba s vozidlem, pomocí něhož byl havarovaný náklaďák převrácen zpět na kola. Poté byl proveden náročný úklid vysypaného hašeného vápna z vozovky a následný oplach komunikace,“ doplnila mluvčí hasičů.

Křižovatka byla podle ní opět plně průjezdná o půl šesté ráno.