Diskuze

Jako by zmizely celé Luhačovice. Za sedm let v kraji ubylo pět tisíc lidí

Zlínský kraj má téměř nejméně rozvodů v Česku i dětí narozených mimo manželství. Tím ale pozitivní statistika končí. Obyvatelé stále odcházejí do Brna nebo Prahy. Ze Zlínského kraje se za sedm let odstěhovalo více než 26 tisíc lidí. Do většího města utíkají za lepší výplatou i lepším výběrem práce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

A přesto se podnikatelé a radní ještě nechytili za nos.

1 0
možnosti
PJ

P97a14u92l 40J15a92r48o20s

23. 9. 2017 8:43

Ono v tech Luhankach,"zdechl pes"..Jezdi tam duchodci na leceni,ale jinak zadna zabava.

1 0
možnosti
AK

Tady se resi problem, ktery je velmi lechce resitelny. Vetsina vyspelych zemi neni totiz tak stupidne zorganizovana, jako je postkomunisticka CR. Jako kdyby se nikdo z komunismu nepoucil a navic vse jeste potuploval s gottwaldovskymi kraji.

Naprava by znamenala vymazat zhruba sto let nesmyslu a vratit se tam, kde se zlomil nas chod. Tzn. zacit hospodarit, danit, planovat, organizovat zespoda se silnym durazem na obec, okres, zemi a nakonec az na stat. Tak to fungovalo kdysi u nas a tak to dodnes funguje ve vyspelych zemich. Studie, hluboke myslenky o naprave cloveka je neomarxisticka utopie, ktera pokud se nezmeni bude zarucovat CR staly podprumer, ktery si dnes v Evrope uziva.

2 0
možnosti
VH

Pokud se nezmění struktura firem, budou lidé (hlavně vzdělání) stále odcházet. Firmy, které tady jsou, mají spíš zájem o vyučené, maximálně středoškoláky nebo i nevyučené do dělnických profesí. Pokud zaměstnají vysokoškoláky, dají mu směšně nízký plat. Chybí firmy pro informatiky, chemiky, strojaře. Zlín zakrněl, nemá už mladým co nabídnout a ani se o to nesnaží.

2 0
možnosti
KC

Pavlíku, tak se věci mají! Zdravím a přeju vše OK!

0 0
možnosti
Foto

J46i41r60i 26C56i59z

22. 9. 2017 13:01

Zlin je mesto diky rodine Batu, proto meli ihned po r.89 vratit jim majetekv ukradeny v r.46 (Benes a spol). Dnes by se asi do Zlina lide opet z cele CR radi stehovali, nikoliv prchali jinam. Jedinou vyznamnou firmou je ve Zline a okoli nemecky Continental, coz je na tak velke mesto malo.

0 0
možnosti
PJ

P92a17u98l 55J22a51r44o28s

23. 9. 2017 8:24

To sice pravda je,ale i kdyz jsem zlinak a v dobe kdy se Zlin "osvobodil" od komunistu,tak jsem slysel,ze rodina Batu ten obuvnicky kolos nechtela nazpet,nebo dale v nem podnikat.Vim to od sveho otce a pratel ze Zlina..Nevim,jak to tedy bylo.Vite o tom neco?

1 0
možnosti
PS

Zlínský kraj má šestý nejvyšší HDP/obyvatele z 14 krajů ČR. Průměrná mzda je tu však druhá nejnižší v celé zemi! Takže ekonomicky to tady šlape více než výborně, ale zaměstnavatelé neskutečným způsobem škudlí na mzdách Rv

6 0
možnosti
JH

J86a23n 55H63o56l34í41k

22. 9. 2017 10:17

Osobně myslím, že nejlepší poměr kvality prostředí a životní úrovně má hlavně Liberec a Cheb.

To především proto, že bydlet můžete v ČR, ale dojíždět pracovat do Německa :-D

1 0
možnosti
KC

O předpokládaném úbytku obyvatel Zlínského kraje se vědělo už začátkem 90. let, ale nic se nedělo. Nikoho nenapadlo, že za příštího čtvrt století se problém rozroste do rozměrů, které už ohrožují jeho růst. Politici zvyklí přežívat volební období se ani nepokoušeli iniciovat programy na zastavení nepříznivého trendu, neboť sami byli bezradní, co s tím. Psal jsem už vícekrát o tom, že štěstí se musí hledat, jít mu vstříc a nacházet možnosti tam, kde je jiní nevidí. Mistrem v tom byl pan Baťa. Uměl z nevýhody (např. z chudého Valašska) stáhnout lidi do výroben a dát jim nevídané mzdy, postavil silnice, budoval obydlí... Tudíž cesta z nedostatku za prosperitou vede od myšlenky (projektu) k jeho realizaci, ale dobrý manažer se musí otáčet, iniciovat projekty, rozvoj, shánět prostředky (např. i přes fondy EU), najít skulinku ke zlepšení, nešetřit námahu, zlepšit vybavení pro volný čas (aquapark, fotbalový stadion, centra volného času...), tlačit na majitele, aby zlepšili stav svých objektů a zařízení, myslet nejen na zítřek, ale i na pozítří a mnohem dál. Nic z toho se nedělo, politici a lobby čekali, až někdo něco udělá, ale sami jen přežívali nebo udělali miliardový sek bez perspektivy (zóna Holešov), proto máme předpotopní dopravu, obě nádraží téměř v rozvalinách, dopravně přetížené centrum, kaprici ekoteroristů znemožněné stavby, podlomený rozvoj prokletou zónou u Holešova atd. atd. Přitom vzor je všude kolem nás, ale dřímajícím politikům nic nedocházelo. Vím, že prosadit potřebnou věc je někdy skoro nemožné, ale i to nám předvedl TB, když potřeboval do Vídně dohodnout zakázky pro armádu, v Otrokovicích mu ujel vlak, takže štval koně do Napajedel, vlak dohnal a věc vyřídil. Dokud budeme čekat, až nám někdo něco dá nebo pomůže šťastná náhoda, budeme dál přežívat a odliv občanů nezastavíme. Ale už dost, píchl jsem do vosího hnízda a kromě toho slohová cvičení nikdo nečte.

5 1
možnosti
KC

Zapomněl jsem dodat jednu důležitou věc, aby všechno nezůstalo na politicích: je třeba posílit a rozvinout občanskou společnost, aby více iniciativy vycházelo zdola, nespoléhat jen na politiky, kteří se v našich končinách nikdy nepřetrhli vyjma meziválečného období.

2 1
možnosti
LD

L39u59k74á24š 41D78u50d20a

22. 9. 2017 10:11

nejnižší platy, nejdražší voda, nejdražší benzín mám pokračovat ?

1 1
možnosti
MT

A čemu se divíte? Spojení s republikou na h*vno, koncepce rozvoje města na nule, platy ubohé, ceny nemovitostí v republikovém top 5, kultura limitně se blížící nule, jedno větší a předražené muzeum.

5 1
možnosti