Tak by mohla vypadat třípodlažní obchodní galerie naproti vsetínskému nádraží.

Tak by mohla vypadat třípodlažní obchodní galerie naproti vsetínskému nádraží. | foto: vizualizace: archiv Města Vsetín

Vsetínu hrozí, že přijde o dotaci až 60 milionů na parkoviště u nádraží

  • 0
Vsetínská radnice řeší problém týkající se dotace na vybudování podzemního parkoviště, jež vzniká jako součást výstavby obchodní galerie před budovou vlakového nádraží. Město požádalo prostřednictvím ministerstva pro místní rozvoj o příspěvek, který může činit až 60 milionů korun. Žádost ale byla zamítnuta.

Vsetín předložil projekt nazvaný „Podzemní parkoviště před nádražím ČD“ do výzvy IROP týkající se výstavby a modernizace přestupních terminálů. Na jeho zamítnutí ministerstvem upozornil týdeník Jalovec.

„V procesu hodnocení projekt nesplnil více aspektů přijatelnosti a formálních náležitostí,“ uvedl pro MF DNES Vilém Frček z ministerského odboru komunikace.

Město požádalo o přezkum negativního rozhodnutí, ale neuspělo. Hrozí mu proto, že bude muset peníze vyplatit z vlastního.

„Dosud nemáme oficiální rozhodnutí ministerstva. Věříme, že s žádostí uspějeme. Administrace stále není ukončena, jednáme o odstranění nedostatků, které zmínila komise,“ reagoval starosta Jiří Růžička.

Opozice kritizuje vedení radnice, že o potížích s dotací neinformovalo na zastupitelstvu. Podle Růžičky je důvodem právě to, že stále nemá konečný verdikt ministerstva.

Celkové náklady na projekt výstavby galerie a parkoviště se navíc stále zvyšují (viz též Za podzemní parkoviště zaplatí Vsetín místo třiceti milionů dvojnásobek).