Do Hošťálkové k nehodě vyjížděli také vsetínští profesionální hasiči. Po...

Do Hošťálkové k nehodě vyjížděli také vsetínští profesionální hasiči. Po příjezdu na místo velitel zásahu oznámil, že vozidlo je na silnici převráceno na bok a pod ním leží cyklista bez známek života. Řidič vozidla se však na místě tragédie nenacházel. | foto: HZS Zlínského kraje

Známého srazil autem a pak ubodal, násilník stráví ve vězení 18 let

  • 11
Za brutální vraždu svého známého na ulici v Hošťálkové na Vsetínsku si šestačtyřicetiletý Zdeněk Hanus definitivně odpyká 18 let. Trest mu potvrdil olomoucký vrchní soud. Hanus muže loni v listopadu srazil autem a zasadil mu 21 ran nožem.

Odvolání podala obhajoba, znovu požadovala posouzení duševního stavu obžalovaného, případně snížení trestu. Za vraždu mu původně hrozilo až 20 let. Byl jednoznačně usvědčen, uvedl soud. 

Tragédie se stala nedaleko středu obce. Agresor byl podle policie pod vlivem pervitinu a na svého šestatřicetiletého známého zaútočil po předchozím konfliktu.

Poškozený jel v té chvíli na jízdním kole ve směru na Ratiboř, zdrogovaný Hanus za ním vyjel svým vozidlem Citroën Berlingo. Když muže na kole dojel, úmyslně do něj narazil a poté jej brutálně napadl nožem.

Poslední ránu své oběti zasadil za ucho, nůž nechal zaražený v hlavě. Nakonec se vrátil zpět do auta, se kterým se proti ležícímu muži rozjel. Umírající zůstal ležet zaklíněný pod vozidlem a útočník utekl.

Po pachateli vzápětí pátralo několik policejních hlídek, vsetínští kriminalisté a krajský kriminalistický výjezd, povolán byl i policejní vrtulník.

V pátrání pomohli i svědci události, výzvu nechali policisté vyhlásit i v místním rozhlase a rozhlase přilehlých obcí. Muže se podařilo i díky všímavosti místních brzy vypátrat a zadržet, i když se snažil při útěku maskovat.

V minulosti již byl trestán za násilnou trestnou činnost.

,