Diskuze

Podívejte se, jak se promění zlínské tržiště. Prodejní buňky zůstanou

Zlínská radnice chce letos připravit hlavní městské tržiště Pod Kaštany na modernizaci a případně zahájit i stavební práce. Dvě prodejní buňky, které měly zmizet, na místě nakonec zůstanou, majitelé je opraví, aby nenarušovaly vzhled tržiště.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KC

Celá koncepce renovace tržiště by se dala shrnout do věty "Půl kroku vpřed a to ještě s rozpaky". Tržiště se stává jedním z neuralgických bodů Zlína, dosud nikdo nebyl schopen dát mu vhodný ráz, takže namísto řešení jdeme cestou nahrazení jednoho provizoria druhým. Představoval bych si proto spíš zastřešení stánků včetně průchozí uličky lehkou, souvislou skořepinovou střechou, aby měli nakupující lepší podmínky nákupu v dešti a sněhu; není žádné potěšení nakupovat, když mi za krk hrne voda. Prodávajícím bych dal vyšší stupeň funkčního komfortu, aby bylo možno zlepšit manipulaci se zbožím a při zásobování. Kamenné pulty byly omylem od začátku a doplnění plechovými stoly ignorantstvím. Se stoly a krytým prostorem by si měl pohrát interiérový architekt, aby měl nákupní prostor jednotnou vyšší a estetickou logiku. Stávající návrh evokuje právě onen dojem provizoria, od něhož by bylo načase se odpoutat.

11 0
možnosti
JV

J45a45n 80V34a34c62e84k

9. 1. 2018 15:56

40 milionů!!??? Za tržiště? Za dřevěné stolky? A ještě s buňkama? Za mě raději nic.

7 0
možnosti
VH

Domluveno perhuba, takže nic. A o tržišti si přečtěme opět třeba za 4 roky, až se budou zase blížit komunální volby. Jó, vždyť jsme ve Zlíně!!!

13 0
možnosti
PB

Takže druhý podchod, pán do toho nedá ani korunu a bude to hyzdit.

12 0
možnosti