Policisté našli v domě ve Zlíně tři mrtvoly (6.2.2018).

Policisté našli v domě ve Zlíně tři mrtvoly (6.2.2018). | foto: Zdeněk NěmecMAFRA

Případ tří mrtvých ve Zlíně policie odložila jako trojnásobnou sebevraždu

  • 23
Kriminalisté ve Zlíně ukončili vyšetřování případu tří mrtvých členů rodiny, které objevili začátkem února v rodinném domě ve Zlíně – Podhoří. Věc uzavřeli jako sebevraždu.

Jak žena a její dospělé děti – dcera a syn – zemřeli, policie neuvedla. „Další informace k tomuto případu nebudeme s ohledem na pozůstalé poskytovat,“ řekla mluvčí krajské policie Lenka Javorková. Dodala pouze, že případ odložili, protože důkladným prověřováním vyloučili, že by v dané věci došlo ke spáchání trestného činu.

„Kriminalisté si v rámci prověřování vyžádali několik znaleckých posudků a odborných vyjádření z různých oborů. Nezjistili cizí zavinění,“ popsala mluvčí.

Tři mrtvá těla objevil 5. února otec rodiny, který v té době pobýval mimo domov. „Krátce po půl druhé odpoledne oznámil na linku tísňového volání 158 pětašedesátiletý muž, že našel v rodinném domku ve Zlíně své příbuzné bez známek života. Jde o šedesátiletou ženu, její čtyřiatřicetiletou dceru a sedmatřicetiletého syna,“ uvedla tehdy Javorková.

Žena a děti žily v pronajatém domku na Podhoří asi tři roky, sousedé je ale příliš neznali. V době, kdy začalo vyšetřování, měli za to, že se rodina odstěhovala. Několik týdnů je neviděli, kolem domu nebyl odklizený sníh, ani žádné stopy v něm. Také schránku na dopisy dlouho nikdo nevybíral.

Policisté místo činu ohledávali až do nočních hodin, přizvali i tým soudních lékařů z Ústavu soudního lékařství Olomouc a případ začali řešit jako vraždu. Prakticky okamžitě se strhla lavina spekulací a především lidé v okolí žili ve strachu, zda se vrah nevyskytuje v jejich okolí.

Policie nejprve na případ uvalila embargo. Po několika dnech oznámila, že trojice nezemřela cizím zaviněním. Nyní případ odložili.

Policisté našli v domě ve Zlíně tři mrtvé 5.2.2018