ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Stalker zapálil ženě u bytu hřbitovní svíčku a odpočítával jí minuty života

  • 14
Hřbitovní svíčku zapálil před domem ženy na Uherskohradišťsku její bývalý přítel. Ve zprávě, kterou jí pak poslal, hrozil, že odpočítává minuty jejího života. Vystrašená žena dostala strach a vše oznámila na policii. Ta nyní osmatřicetiletého muže stíhá kvůli nebezpečnému pronásledování a vyhrožování.

„Posílal jí urážlivé a vulgární textové zprávy. Neustále jí telefonoval, sprostě nadával a vyhrožoval zabitím,“ popsala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Stalkerova agrese se postupně stupňovala, až nakonec své expartnerce pod balkonem bytu zapálil hřbitovní svíčku. Hned nato ženě poslal zprávu, ve které napsal, že odpočítává minuty do konce jejího života.

„Muž ženu sledoval, chodil k jejímu bytu, kde vykřikoval různé urážky nebo házel kamení do oken,“ doplnila Šabatová. „Vzbudil v ní důvodnou obavu o život a zdraví, a proto celou věc oznámila na policii.“

Případ si převzali kriminalisté a následně proti muži zahájili trestní stíhání. Zároveň podali návrh na jeho vzetí do vazby, tam ho ale soudce neposlal. Muž je tedy stíhán na svobodě a podle zákona mu hrozí až roční vězení.