Tragická dopravní nehoda u Drslavic. | foto: Policie ČR

Hlavní tah z Brna na Slovensko uzavřela tragická srážka auta s kamionem

  • 27
Několik hodin byla dnes neprůjezdná hlavní silnice z Brna na Slovensko. U Drslavic na Uherskobrodsku se totiž dopoledne stala tragická nehoda, při čelním střetu s kamionem tam zahynul řidič osobního auta.

Nehoda se stala na silnici I/50 u odbočky na Drslavice kolem půl jedenácté dopoledne.

„Mladý muž za volantem osobního vozidla jel od Uherského Hradiště směrem na Uherský Brod. Prozatím z nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s právě projíždějícím nákladním autem,“ uvedla uherskohradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová.

V osobním autě zůstal řidič zaklíněný a utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. „Přivolaný lékař již jen konstatoval smrt. Další lidé ve vozidle necestovali,“ poznamenala krajská mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Muže za volantem nákladního vozu převezli záchranáři na ošetření do nemocnice v Uherském Hradišti, alkohol u něj vyloučila dechová zkouška.

„Po střetu osobní auto zůstalo stát na komunikaci. Nákladní vozidlo skončilo mimo komunikaci v příkopu. Komunikace byla obousměrně uzavřena a policisté odkláněli dopravu po objízdných trasách přes Veletiny, Havřice a Drslavice,“ poznamenala Javoříková.

Hasiči u obou havarovaných vozidel provedli protipožární opatření, zamezili úniku provozních kapalin a již vyteklé kapaliny zasypali sorbentem.

Příčinu a okolnosti havárie vyšetřují policisté. „Po zadokumentování nehody hasiči vyprostili z vozidla zaklíněné tělo řidiče. Nakonec uklidili silnici od použitého sorbentu, střepů a úlomků z vozidel a vrátili se zpět na stanici,“ doplnila mluvčí hasičů.

V letošním roce je to již šestá smrtelná dopravní nehoda v okrese Uherské Hradiště. V celém Zlínském kraji podle dostupných informací zemřelo letos při nehodách 22 lidí, loni bylo na silnicích v kraji 24 mrtvých.

Nehoda se stala na silnici I/50 spojující Brno se Slovenskem nedaleko odbočky na Drslavice

Nehoda se stala na silnici I/50 spojující Brno se Slovenskem nedaleko odbočky na Drslavice

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz