Mladý muž rozbil před zlínským obchodem 345 květin, květináčů a truhlíků. Kvůli spoušti, kterou po sobě zanechal, mu nyní hrozí vězení. | foto: Policie ČR

Mladík ve Zlíně neudržel nervy a běsnil. Zničil stovky květin a truhlíků

  • 18
Do velkého maléru přivedl agresivní výstup teprve osmnáctiletého mladíka. Ten se při nočním tahu před jedním zlínských obchodů přestal ovládat a poničil velké množství květin, květináčů a truhlíků. Nyní mu za to hrozí vězení.

Případ se stal už letos v květnu, nyní policisté informovali o tom, že mladému muži sdělili podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

„Poškodil 345 kusů rostlin, betonových prvků, květináčů a truhlíků umístěných před prodejnou ve Zlíně,“ informovala mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

K incidentu došlo v nočních hodinách před prodejnou v areálu nákupního centra. Poškození mnoha rostlin si všimli pracovníci obchodu ráno po příchodu do práce. Když celou zkázu viděli, obrátili se na policii.

„Kvůli nočnímu větru si nebyli jistí, zda má zničení na svědomí někdo konkrétní, nebo jestli je na vině přírodní živel. Způsobenou škodu vyčíslili na více než 36 tisíc korun,“ upřesnila Kozumplíková.

Města v kraji bojují s opilci a vandaly. Zpřísnění pravidel ale nestačí

Policisté po ohledání místa činu a vyslechnutí svědků začali pátrat po pachateli. Brzy se dopracovali k tomu, jak se události seběhly, a majitele dopadli.

„Skupina mladých se kolem třiadvacáté hodiny začátkem května procházela kolem obchodního centra. Vznikl mezi nimi konflikt a jeden z nich, osmnáctiletý mladík, neudržel nervy na uzdě a začal běsnit a shazovat vše, co mu přišlo pod ruku,“ vylíčila policejní mluvčí.

Pachatel podle ní po předvolání policii projevil lítost a přiznal se s tím, že byl pod vlivem alkoholu a přestal se ovládat.

„V případě odsouzení hrozí dosud netrestanému mladíkovi trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala Kozumplíková.

3. července 2023