Diskuze

Firmy ve Zlínském kraji si zoufají, lidé schopní práce chybí všem

Když se musely restaurace a hotely ve Zlínském kraji zavřít, bylo to zlé pro všechny, kteří v nich pracují. Jenomže když nyní po měsících čekání znovu otevřely, jsou podniky v ještě horší situaci. Sehnat pracovníky do gastronomie byl problém i před nástupem celosvětové pandemie, natož nyní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Těžká věc, když třeba na Rožnovsku nabízí práci konstruktéra s VŠ za krásných 25 000 hrubého.

0 0
možnosti

Podnikatelům musí pomoct stát. Zvýšit minimální mzdu. Za současnou již nikdo pracovat nechce.

0 0
možnosti

Nevím, jestli chápete, že tohle podnikatelé nechtějí. Ale pomoc by brali.

1 0
možnosti

Tak hlavně že školy zaplnily učební obory v oboru kuchař/číšník, když pak děcka vidí že se pracuje i 15 hodin denně za min. mzdu na papíře, tak jich málo zůstane..

0 0
možnosti

Kraj s jednou z nejnizsich prumernych mezd? Ze se divim. Ja z UH utekl do Brna z dobreho duvodu. V tom kraji clovek bud podnika, nebo susi hubu. Ja na podnikani nemam bunky a susit hubu nehodlam.

0 0
možnosti

Mladí houfně opouštějí Zlínský kraj, protože za ty zlínské mzdy nechtějí pracovat. Pokud by nebylo veřejného sektoru, který platí více méně stejně po celé republice, tak pozice ZK na chvostu republiky by byla ještě výraznější. Tady mile firmy hledejte pravý důvod, proč se vám nedaří shánět zaměstnance.

3 0
možnosti

Stát rozdal stovky miliard už tak bohatým lidem. Ti už pracovat nepotřebují. Mohlo by pomoci odebrání invalidních důchodů "na hlavu". Tam je nejvíc podvodníků a mohlo by to přinést pár set tisíc lidí na trh práce.

0 0
možnosti

Raději nechci vědět vaše finanční poměry. Inu pro nízkopříjmové lidi se zdá i almužna těsně nad zaručenou mzdou jako luxus.

0 0
možnosti

A čemu se slavné zlínské firmy za 18 hrubého diví? Doba už je trochu jinde, viz. průměrná mzda. Za takovou almužnu si to dělejte sami!

10 0
možnosti

Přesně, lidé až na vyjímky mají ve Zlínském kraji nízké mzdy a jezdí za prací do jiných krajů. Hodně se jich i jinam stěhuje.

3 0
možnosti

藍藍藍 njn.... když voni by tak nejraději aby se na vrátnici platilo vstupné

7 0
možnosti

A65l58e30š 74B27a74j93e26r

12. 7. 2021 9:45

„Srdcaři se vrátí....“ vysvětlil předseda Sdružení podnikatelů Zlínského kraje Rudolf Chmelař.8-o ....chápe soudruh kapitalista, že do práce se nechodí kvůli srdíčku?

17 0
možnosti
Foto

J28i15ř26í 43E44r59b92e16n

12. 7. 2021 11:29

Taky mám v paměti slova jednoho jednatele: "No přeci sem snad nechodíte kvůli penězům!" ;-D

0 0
možnosti