ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Auto srazilo v Kroměříži dvě ženy. Jedna z nich nehodu nepřežila

  • 1
Osobní auto srazilo v pátek večer v Kroměříži dvě chodkyně. Jedna z žen střet nepřežila, druhou transportoval vrtulník s vážnými zraněními do Fakultní nemocnice v Brně, řekli mluvčí krajské záchranné služby Jakub Omelka a krajských hasičů Lucie Javoříková.

Nehoda se stala po 18. hodině nedaleko centra města. „Na Velehradské ulici došlo ke sražení dvou starších chodkyň osobním autem. Podle prvotních informací kolemjdoucí, kteří šli na ohňostroj na nedaleké náměstí, sražené ženy resuscitovali,“ uvedla Javoříková.

Na místě nehody zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. „Jedna žena na místě podlehla svým zraněním. Druhá byla s vážnými zraněními transportována letecky na urgentní příjem do brněnské nemocnice v Bohunicích,“ řekl Omelka. Ulice byla kvůli vyšetřování příčin nehody uzavřená.

Podle dostupných údajů byla chodkyně 26. loňskou obětí dopravních nehod ve Zlínském kraji, z toho pátou na Kroměřížsku. Za rok 2020 zemřelo na silnicích v kraji při nehodách 23 lidí, o rok dříve si havárie vyžádaly 19 lidských životů.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,