Motocyklista vjel do protisměru, kde se srazil s policejním autem. | foto: Policie ČR

Motocyklista vjel do protisměru, srážku s policejním autem nepřežil

  • 18
Nezvládnutý průjezd zatáčkou se stal osudným pro motocyklistu na Zlínsku. Vjel do protisměru, kde se srazil s policejním autem. I přes okamžitou resuscitaci muž nehodu nepřežil.

Nehoda se stala v úterý krátce před třináctou hodinou u obce Sazovice. Devětačtyřicetiletý motocyklista z Kroměřížska tudy jel směrem na Mysločovice.

„Při průjezdu pravotočivou zatáčkou z doposud přesně nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se střetl se služebním automobilem policie. Přestože se policista za volantem snažil nehodě zabránit a motorkáři se vyhnout, došlo ke střetu,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Motocyklista při nehodě utrpěl závažná zranění. Do příjezdu záchranářů ho policisté oživovali. Muž však svým zraněním na místě podlehl.

„Přesné okolnosti této tragické události vyšetřují kriminalisté i dopravní policisté. Na místo jsme přivolali také soudního znalce z oboru dopravy,“ doplnila policejní mluvčí.

Během vyšetřování dopravní nehody byla silnice třetí třídy uzavřena a policisté odkláněli provoz.

Podle dostupných informací je motocyklista třetí letošní obětí dopravních nehod ve Zlínském kraji.

V polovině ledna zahynula pod couvajícím nákladním vozidlem na Vsetínsku chodkyně. Začátkem února srazil ve Starém Městě na Uherskohradišťsku opilý řidič automobilu cyklistu, který na místě zemřel. Loni na silnicích v kraji zahynulo dvaadvacet lidí, z toho sedm na Zlínsku.