Při tragické nehodě motocyklu u Velké Lhoty na Vsetínsku zemřela spolujezdkyně. (srpen 2023) | foto: HZS Zlínského kraje

Motorkář nezvládl zatáčku a havaroval, manželka sedící za ním nepřežila

  • 15
Tragicky skončila středeční podvečerní vyjížďka manželů, kteří havarovali při jízdě na motocyklu u Velké Lhoty na Vsetínsku. V zatáčce narazili do dopravního značení a skončili na okraji silnice. Řidič vyvázl s drobným poraněním, žena na místě zemřela.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič motocyklu Yamaha nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a havaroval.

„Motocyklista jel směrem od Valašské Bystřice. Před průjezdem levotočivé zatáčky prudce zabrzdil, dostal smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do dopravní značky,“ přiblížila mluvčí police Simona Kyšnerová.

Jednačtyřicetiletá spolujezdkyně při nehodě utrpěla vážná zranění. Na místo přijeli profesionální hasiči z Valašského Meziříčí a dobrovolná jednotka z Bystřičky. Operátorky záchranky po telefonu také naváděly svědka události k laické resuscitaci ženy.

„Spolujezdkyně zůstala po nehodě přimáčknutá motorkou k dopravní značce. Po našem příjezdu si pacientku převzal do péče zdravotnický tým, který v resuscitaci pokračoval. Bohužel žena utrpěla zranění neslučitelná se životem a po dlouhém boji o její život zraněním podlehla,“ upřesnila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková.

Vzhledem k vážnosti situace přivolali hasiči na místo člena týmu posttraumatické péče, který poskytl řidiči motocyklu psychickou první pomoc. Protože si stěžoval na bolest levého bérce, převezli jej záchranáři do chirurgické ambulance Vsetínské nemocnice.

Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Přesné okolnosti této tragické události i nadále vyšetřují vsetínští kriminalisté a dopravní policisté.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz