V obci Horní Lapač vypadla z nákladního vozu lžíce bagru a zasáhla osobní auto.

V obci Horní Lapač vypadla z nákladního vozu lžíce bagru a zasáhla osobní auto. | foto: Policie ČR

Z náklaďáku vypadla lžíce bagru, zasáhla auto s mladou rodinou

  • 26
Na osobní auto projíždějící obcí na Kroměřížsku spadla lžíce bagru. Uvolnila se z protijedoucího nákladního vozu, jenž pracovní stroj převážel. Lžíce auto poničila, mladá rodina, která v něm jela, však díky štěstí vyvázla bez zranění.

Nehoda se stala půl hodiny po nedělním poledni v obci Horní Lapač.

„Osmadvacetiletý řidič nákladního automobilu značky Volvo projížděl obcí směrem na Martinice. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou se na korbě vozidla uvolnila přepravovaná kovová lžíce bagru a spadla na levou přední část protijedoucího auta značky Fiat Punto,“ uvedla kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Ve fiatu jel řidič s manželkou a jejich dvěma dětmi ve věku sedm let a jeden rok. Záchranáři je z preventivních důvodů na místě prohlédli, ošetření však nebylo třeba.

„Hasiči odpojili akumulátor osobního automobilu a uniklé kapaliny zasypali sypkou sorpční látkou. Dětem, které jely v osobním automobilu, dali dráčky Záchranáčky,“ poznamenal krajský mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Požití alkoholu policisté u obou řidičů vyloučili provedením dechové zkoušky. Na fiatu vznikla předběžná škoda dvacet tisíc korun, na komunikaci pak tisíc korun.