Po hokejovém zápase ve Vsetíně zasahovala policie. (1. dubna 2023)

Po hokejovém zápase ve Vsetíně zasahovala policie. (1. dubna 2023) | foto: Policie ČR- KŘP Zlínského kraje

Kdo hodil kámen na autobus se zlínskými fanoušky, policisté nevypátrali

  • 2
Případ útoku kamenem na autobus zlínských hokejových fanoušků během finálové série druhé nejvyšší hokejové soutěže policisté odložili. Zápasy mezi kluby ze Zlína a Vsetína provázelo několik incidentů. Policie nadále prošetřuje i internetové výhrůžky brankáři vsetínského týmu, k nimž se přiznal čtyřiadvacetiletý mladík.

K útoku kamenem došlo 1. dubna po prvním finálovém utkání Chance ligy. Škoda přesáhla 40 tisíc korun. Vypátrat pachatele, který ve Vsetíně při odjezdu zlínských fanoušků kamenem rozbil okno autobusu, se však policistům nepodařilo. Pakliže by se tak stalo, za poškození cizí věci by mu podle policejního mluvčího hrozilo až roční vězení.

Podle zástupců zlínského hokejového klubu navíc napadly čtyři desítky lidí autobus s hráči Beranů po návratu z pátého duelu, který se ve Vsetíně hrál 8. dubna. „V této věci nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání a již se tím nezabýváme,“ uvedl Jaroš. Na šesté utkání, které se hrálo ve Zlíně, nepustil domácí klub kvůli incidentu vsetínské fanoušky.

Gólman Vsetína si přečetl: Vyvraždím ti rodinu. Autor výhrůžek se udal na policii

Policisté se naopak nadále zabývají výhrůžkami vsetínskému brankáři Tomáši Vošvrdovi na sociální síti po prvním finálovém zápase. Podle médií mu pachatel hrozil vyvražděním rodiny.

„Na policisty se během série obrátil sám autor výhružné zprávy, který svého činu lituje. Čtyřiadvacetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování, za což mu v případě prokázání viny hrozí v krajním případě až tříletý trest odnětí svobody. Věc v současné době ještě není ukončena,“ řekl Jaroš.

KOMENTÁŘ: To chceme mít z hokeje žumpu? Dost bylo hulvátství na stadionech

Kvůli přestupkům zajistila policie v souvislosti s finálovými zápasy první hokejové ligy mezi Vsetínem a Zlínem desítky lidí.

„Během finálové série jsme zaregistrovali a zpracovali přes třicet přestupků. Nejčastěji se jednalo o přestupky proti veřejnému pořádku, občanskému soužití, zahalování obličeje či neuposlechnutí výzev. Přestupky byly oznámeny příslušnému správnímu orgánu,“ doplnil mluvčí.

Finálovou sérii ovládl Zlín poměrem 4:2 na zápasy. V následné baráži o extraligu proti Kladnu však neuspěl. Středočeši sérii ovládli jasně 4:0 na zápasy a udrželi se v nejvyšší hokejové soutěži.

,