ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Na silnici ležel mrtvý muž, policie pátrá po autě s poškozeným předkem

  • 1
Po řidiči, který patrně srazil staršího muže, pátrají policisté na Vsetínsku. Sražený na silnici zemřel. Šoférovi, jenž od nehody odjel, hrozí až šest let vězení.

Zakrváceného muže ležícího na silnici si všimla v pondělí před půl jedenáctou večer hlídka, která střeží pohraniční oblast ve Francově Lhotě.

„I přes okamžitě zahájenou resuscitaci se šedesátiletého muže nepodařilo oživit a ten tedy na místě zemřel. Vše nasvědčuje tomu, že úmrtí předcházel střet s neznámým automobilem, které řídil dosud neznámý řidič,“ informoval policejní mluvčí Petr Jaroš. Přesnou příčinu úmrtí však objasní až nařízená pitva.

Nehoda se stala nedaleko odbočky k místnímu kostelu nejspíše v době od 21:30 do 22:20. „V tomto časovém úseku obcí projížděl minimálně jeden automobil. Kriminalisté žádají případné svědky o informace, které by vedly k vypátrání auta, potažmo jeho řidiče,“ zmínil Jaroš.

Podle něj je pravděpodobné, že auto bude mít od pondělního večera poškozenou přední část. Případem se zabývají ve spolupráci s dopravními policisty vsetínští kriminalisté.

„Řidič je podezřelý ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody,“ doplnil mluvčí s tím, že jakékoliv informace k případu mohou lidé hlásit prostřednictvím bezplatné linky 158.