(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Městská policie Zlín

Otec zkolaboval za volantem jedoucího auta, školák zabrzdil

  • 2
Duchapřítomnost prokázal nezletilý školák ve Zlíně. Když jeho otec, s nímž jel v autě, za jízdy zkolaboval, dokázal mladík auto pohotově zastavit pomocí ruční brzdy. Muže následně záchranáři převezli do nemocnice.

Auta odstaveného v blízkosti lesa ve zlínské části Letná si v pátek odpoledne všimla procházející žena. Okamžitě kontaktovala strážníky, kterým nahlásila, že ve voze je v bezvědomí řidič, vedle kterého sedí jeho syn.

Strážníci byli na místě o čtyři minuty později, hlídkovali totiž u nedalekého zimního stadionu před začátkem hokejového zápasu.

„Zjistili, že pětatřicetiletého muže pravděpodobně postihla náhlá zdravotní indispozice. Jeho nezletilý syn uvedl, že otci začala téct z úst krev a začal se chovat zcela nekoordinovaně. Vozidlo, které mělo být tou dobou stále v pohybu, se mu pak podařilo pohotově zastavit zatažením ruční brzdy,“ uvedl zástupce ředitele městské policie Pavel Janík.

Strážníci přivolali zdravotnickou záchrannou službu a věnovali se také synovi, který byl z nastalé situace dost rozrušený. Podařilo se také telefonicky kontaktovat jeho matku, kterou poté další hlídka převezla na místo. Přesný věk mladíka nechtějí strážníci uvádět s ohledem na anonymitu, Janík pouze sdělil, že byl náctiletý.

„Muže jsme s podezřením na epileptický záchvat převezli do zlínské krajské nemocnice,“ řekl mluvčí krajských záchranářů Petr Olšan.