- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
konske maso z laboratore bych neochutnal, chutna mi to prirodni. a pokud muzu volit, tak radsi osla nez kone. prijde mi takove hutnejsi. k psimu masu mam trochu predsudky, tak ze asi ani z laborky. no a kocka? co vi vite jestli je to kralik... o lidskem masu jsem nikdy neuvazoval a mozna ikdybych nemel jinou volbu. nekdo tady vtipne napsal, ze v pripade nuklearni zimy bude locit vegany. no tak to mu preji hodne stesti, asi si neuvedomil, ze maso je svalovina...
Koňské maso je výborné, pes žádný zázrak, kočku byste poznal, její maso nestojí za nic. Ono obecně maso šelem není moc chutné, s králíkem se to podle mého názoru (a mé chuti) opravdu nedá splést (mno, i když... pokud se to přetluče kořením, tak potom ano).
S umělým masem bych neměl problém v žádné variantě - svalovina jako svalovina. Otázkou tak spíše je, jestli by to vůbec chutnalo stejně jako svalovina ze zvířete. Na zvířeti je velmi znát, kolik má pohybu a co žere. Jinak chutná kráva, co běhala celoročně na zelené pastvě, jinak kráva, která většinu času byla zavřená a na suchém senu. Jinak chutná domácí králík, jinak divoký. A i u jediného zvířete je strašně znát, jestli jde o svaly používané často a intenzivně nebo méně. Záleží na typu svalových vláken, jejich prokrvenosti, pevnosti celého svalového pletence, míře tuku... To všechno ovlivňuje chuť. Takže mi přijde minimálně zavádějící, jestli chci ochutnat umělou svalovinu třeba z krávy, když netuším, jaká svalovina to je. Obecně chci, ale prostě záleží na tom, jakému svalu by to odpovídalo.
>Zhruba dvě třetiny lidí by novinku rádi ochutnaly, ale méně než jedna třetina z nich by chtěla v konzumaci umělého masa pokračovat pravidelně,<
Snad by to zda budou pokracovat pravidelne meli resit az po pozreni ochutnavky, ne?
Pochybuju, že by někdo poznal, z čeho ten guláš je.
vzhledem k tomu co vsechno jsou hospodsti vydavat za gulas a lidi jim to s chuti basti, tak mate asi pravdu.
Já s tím problém nemám ani s "lidským". Samozřejmě pokud bude srovnatelně kvalitní a bude mi chutnat. Jinak kuřecí maso od jisté společnosti již dle "chuti" zřejmě je z laboratoře. Gratuluji k úspěchu, pan premiére bez důvěry.
Pokud bude umělé "maso" levné, bude to dobrá šance jak nasytit chudinu.
Hlavně neudělat stejnou chybu jako Hitler, když nutil lidem margarín místo másla násilím.
Pořádně zmasírovat reklamou a ještě si to budou pochvalovat.
když budeme sytit chudinu, tak ta bude jen šostat další chudinu. kdo si na to nevydělá ať nejí
V momentě kdy bude uměle vypěstované maso levnější než to z živočišného chovu tak po něm sáhne dostatek zákazníků.
Takže by se pro začátek měli zaměřit na masa s vysokou výrobní cenou a ne na kuřecí nebo vepřové.
na chuti masa se výraznou měrou podepisuje strava daného zvířete. aby "umělé" maso mělo potom nějakou chuť budou do něj stejně cpát kdoví co. tak že ta zdravější varianta asi padá.
Tak určitě se jedná o budoucnost. Lidé budou kupovat maso a nikoho nezajímá, jak bylo připraveno (kdyby to věděli, stejně by to současné maso do pusy nikdy nedali). Spíše by mě zajímalo, zda nemůže u takového masa nastat po jeho pozření nějaká mutace genů. Přeci jen, co je umělohmnotné, zavání průšvihem. Na druhou stranu, pokud by to nemělo zdravotní rizika, vůbec bych neměl problém něco takového konzumovat.
Tady se nejedná o produkt genetické laboratoře, ale jen o umělé pěstování živočišných buněk - svaloviny.
Klidne nejen z laboratore... az nastane nuklearni zima, budem lovit vegany.
Problém s vegany je že dojdou mnohem dřív než dojdou potraviny. A lovit vegany v době, kdy je ještě dost jídla není moc etické.
Kdyz muze byt bezne v prodeji treska a la krab, tak proc ne umely maso? V sekane nebo karbanatku se to nemuze poznat K tomu "lidskemu"... pochybuju, ze by to chutove bylo mezi tema desitkama jinych druhu neco extra, i ty ostatni "veprovy", "hovezi" apod - to by se stejne vyvijelo, tak by to za chvili s tou svini/kravou stejne melo jen malo spolecneho - az se toho chytnou marketeri, tak bude co pul roku novinka - o 20% hovezejsi chut