Vesničan (seriál)

Vydáno 06.03.2018
Hlavním hrdinou komediálního seriálu Vesničan (2018) je vyhořelý padesátník František, kterého hraje Josef Polášek. Je úspěšným ředitelem korporátní firmy, která vydává kutilské magazíny. Náhle zemře jeho posledním žijící příbuzný, dědeček, který mu odkáže svou chalupu. Seriál má premiéru 18. března 2018 na internetové televizi Playtvak.cz.

Josef Polášek v seriálu Vesničan | foto: Playtvak.cz

Nejlepší přítel dědečka Matoušek (Alois Švehlík) Františka přesvědčí, aby se přestěhoval na vesnici. Ten se tak rozhodne radikálně změnit svůj život, přesídlí na rodinný statek a stane se vesničanem. Ve vesnici Blevice chce pokračovat v rodinné tradici a pomáhat místním lidem s opravami. Není však příliš manuálně zručný a tak víc věcí pokazí, než aby pomohl.

Přes počáteční neshody si najde cestu ke své sousedce Kateřině (Lada Jelínková), která je svobodnou matkou dvou dětí. Vesnici řídí starosta, kterého hraje Martin Myšička. Doma však velí jeho manželka Růžena, prodavačka v místním konzumu (Jitka Čvančarová). Další obyvatele vesnice ztvárňují: Arnošt Goldflam, Jana Šulcová a Pavel Šimčík.

Desetidílný seriál Vesničan z prostředí českého venkova režíroval Tomáš Svoboda. Scénář napsali Jan Biggles Hanzlík a Zdeněk Jecelín. Produkční firmou je Film Kolektiv.

Autor:
Fotogalerie