Diskuze

Pád dětí z věže policie vyšetřuje jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti

Mluvčí policistů Ústeckého kraje Eliška Kubíčková uvedla, že policie ve věci pádu osmi dětí a mladistvé praktikantky z vyhlídkové věže v Markvarticích na Děčínsku zahájila úkony trestního řízení. Událost vyšetřuje pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle fotek těžko soudit, ale ta plošina je porostlá mechem, což s největší pravděpodobností znamená i houbu a plíseň.

3 0
možnosti
JS

J54a33n 90S53u79c41h10ý

4. 8. 2023 13:09

Na sítích jsou fotky. Kromě přetížení byla ta věž naprosto shnilá. To je důsledek "ekologického" chování. Přírodní materiály, přírodní nátěry! Taková stavba má být ze železa či betonu. A nebo být nemá.

2 0
možnosti
TT

Dřevo je nejtrvanlivější stavební materiál. Ale nelze na něm šetřit.

1 0
možnosti
JZ

Povolené zatížení plošiny čtyřmi osobami. U podobných konstrukcí je obvyklý bezpečnostní součinitel několikrát větší než jedna. Asi byl ... kdyby konstrukce neshnila. Oprava tabulkou "na vlastní nebezpečí" je naprosto běžná praxe. Vlastník nebo správce za nic nemůže. Jinak chudák praktikantka. Zřejmě věděla, že by měla oddíl na vyhlídku pouštět po skupinkách. Ale udělejte to v praxi ... Chtějí tam všichni najednou. Po třech plus dozor je to nesmysl. Jako vykoupat oddíl v řece. Podle předpisu jedno dítě na jednu zodpovědnou osobu (ne praktikanta). V reálu vedoucí nejníž po proudu s očima na stopkách, aby lapal případné plaváčky a oddíl se vesele šplouchá celý.

4 0
možnosti
IU

To je alibismus-vedeni obce dobre vědělo,ze stav je neúnosný a nebezpečný a stavbu nenechalo odstranit.

0 0
možnosti
MG

Z toho především plyne poučení, že řada dalších podobných plošin bude hrozit zřícením. Je to totiž jen otázka času a nečasu.

2 0
možnosti
Foto

To se samozřejmě odjakživa vztahuje na všechny stavby, dřevěné obzvlášť.

0 0
možnosti
IK

Obzalovat nejen praktikantku,ale i deti.Zpusobily si vlastni nedbalosti zraneni.

0 3
možnosti

Otázka, a velmi důležitá otázka zní, v jakém stavu ta rozhledna byla a kdo za stav zodpovídá. Podle některých informací to vypadá, že zrovna v kondici nebyla.

1 0
možnosti
VK

Je mě líto jak těch dětí stejně i praktikantek . Velká zodpovědnost leží na vedoucím tábora. Pustit takovou skupinu dětí jen s nimi není moc zodpovědné.

0 0
možnosti

Docela bych uvítal, kdyby už někdo konečně napsal pravdu kolik lidí tam vlastně bylo. Od rána tady čtu již čtvrté numero. No a potom kolik dětí je jedna osoba. A prokazování kdo a za co může nebude tak jednoznačné, jak se na první pohled jeví.

7 0
možnosti

jinak hlidat cizi decka, to je byt jednou nohou v kriminale

14 0
možnosti
Foto

J64a94n 14Ž68i81ž46k49a

4. 8. 2023 10:11

Problem dotaci je v tom, ze jsou pouze na stavbu zbytecnych kycu a uz ne na udrzbu. Navic kdyz udrzba padne na malou obec s malym rozpoctem, tak se tezko odklani velke penize.

5 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím s odkláněním. Údržba je prostě také náročná.

0 0
možnosti
MV

Zase to tu je samý chytrák a soudce. Ale ruku na srdce, kdo čtěte návštěvní řády například v zábavních parcích, koupalištích, nebo u rozhleden? Je fakt že na tento "lepší posed" bych ve více lidech asi nelezl...

1 0
možnosti

A kdo z nas ma na starosti bandu sverenych deti?

2 0
možnosti