ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Iveta Lhotská, MAFRA

Řidiče v Ústeckém kraji čeká řada omezení, opravy vyjdou na stamiliony

  • 0
Dokončení opravy Nového mostu v Děčíně a pokračování rekonstrukcí důležitých páteřních komunikací – to jsou pro letošní rok jedny z hlavních plánů Ředitelství silnic a dálnic v Ústeckém kraji. Připraveno je na to více než půl miliardy korun.

Už od poloviny března budou pokračovat práce na opravě děčínského Nového mostu. Po loňské opravě jižní části stavby se letos silničáři přesunou na severní část estakády směrem na Teplice. Řidiči tak budou jezdit obousměrně po jižní části mostu. Do normálu se má situace vrátit do konce května, celkové náklady na rekonstrukci mostu přesáhnou 72 milionů korun.

Během roku se chystají další opravy i na silnici I/13, která protíná celý kraj a spojuje ho s Karlovarským a Libereckým.

Na řidiče tu čeká hned od jarních měsíců několik omezení. Proběhne oprava mezi Málkovem a Černovicemi u Chomutova, na druhém konci kraje budou silničáři na opravě povrchů komunikace pracovat mezi Chlumcem a Libouchcem, v Bynově a mezi Veselým a Českou Kamenicí.

„Velkoplošné opravy komunikací budou v daném úseku probíhat po etapách a většinou bude provoz řízen kyvadlově buď pracovníky, nebo semafory,“ uvedla Dana Zikešová z Ředitelství silnic a dálnic.

Největší počet uzavírek se pak chystá v období od června. Na několika místech hlavního tahu I/8 v okolí Teplic budou muset řidiči počítat s omezením téměř až do konce roku. Silničáři se v létě přesunou i do okolí Mostu, Litvínova nebo na Lounsko.

Celkem mají letos opravy komunikací spolykat 600 milionů korun, což je podobná částka jako loni.