Kamion zabrzdil kvůli předjíždějící řidičce, zezadu do něj vrazila dodávka

  • 51
U Šluknova se dopoledne srazila dodávka s kamionem. Po nehodě musela letecká záchranná služba přepravit do nemocnice v Ústí nad Labem muže s vážným zraněním.

„Na místě byli zraněni dva muži, jeden utrpěl lehké zranění a byl sanitním vozem převezen na chirurgii do Rumburku,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník.

„Druhý muž utrpěl vážné zranění a byl vrtulníkem letecké záchranné služby transportován do ústeckého traumacentra,“ dodal Voleník s tím, že kromě mužů z dodávky při nehodě nikdo další zraněn nebyl.

Jak se dopravní nehoda stala, nyní zjišťuje policie.

„Podle prvotních informací, které máme z místa činu, začala řidička osobního automobilu předjíždět, v protisměru však jelo nákladní vozidlo. To prudce zabrzdilo, aby zabránilo střetu. Vlivem tohoto zabrzdění do nákladního auta zezadu narazilo další vozidlo,“ sdělila děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

Po nehodě byla silnice na nezbytně nutnou dobu uzavřena. „Později policisté začali provoz řídit kyvadlově,“ upřesnila Trypesová.

U nehody zasahovali také rumburští hasiči. Ti se o střetu vozidel dozvěděli od svého kolegy, který se místem vracel z noční směny.

Hasič provedl předlékařskou pomoc a vyčkal na příjezd svých kolegů ze stanice Šluknov a jednotky z Rumburka.