VIDEO: Muž se nechtěl vzdát policii, slezl po balkonech z osmého patra

  • 11
Kaskadérský kousek předvedl sedmadvacetiletý muž, kterého chtěli na konci března zadržet policisté v Děčíně, protože se déle než rok vyhýbal nástupu do vězení. Když policie zjistila, že se muž nachází v jednom z panelákových bytů a přišla si pro něj, bleskově sešplhal po balkonech z osmého až do třetího patra.

„Obdrželi jsme informaci, že se muž nachází v bytě své přítelkyně, která se rovněž dlouhodobě nedostavovala na obvodní oddělení a místo, kde se přítel nachází, tajila. Policisté byli na akci velmi dobře připraveni. Měli zajištěné všechny únikové cesty. Někteří šli dovnitř, část z nich hlídala panelový dům z venku,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Na výzvu policistů k otevření dveří bytu muž nereagoval. Nezbylo jim než dveře vyrazit. Následně zjistili, že hledaný muž slézá dolů z bytu v osmém patře po balkonech.

„Policisté díky sehranosti a koordinaci s kolegy venku přesně věděli, kde se muž nachází. Postupně kontaktovali obyvatele v nižších patrech. Utíkající muž byl ale opravdu velmi rychlý a podařilo se jej zadržet až na balkoně bytu ve třetím podlaží,“ popsala Hyšplerová.

Jak doplnila, muž měl před Vánoci roku 2020 nastoupit do vězení kvůli majetkové trestné činnosti. Protože tak neučinil, bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání. 

Díky zásahu děčínských policistů už je za mřížemi. Kvůli tomu, že se vyhýbal nástupu do vězení, je navíc obviněný z maření výkonu úředního rozhodnutí.