Řidič auta s vozíkem udělal na dálnici „hodiny“ před policejní kamerou

  • 143
Řidič osobního vozu s naloženým přívěsným vozíkem nezvládl předjížděcí manévr na dálnici D8. Nebezpečnou situaci, která ohrozila také za autem jedoucí kamion, natočila v úterý před polednem z protisměru kamera v autě policistů.

Na záznamu je vidět auto s vozíkem jedoucí mezi dvěma kamiony, jehož řidič se rozhodne před sebou jedoucí těžkou soupravu předjet. Zřejmě však reagoval moc prudce.

„Řidič osobního vozu s naloženým přívěsným vozíkem přejel několikrát z pruhu do pruhu a zastavil se proti směru jízdy. Ohrozil tak za ním jedoucí vozidla,“ popsala situaci policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Šofér za ním jedoucího kamionu musel prudce zpomalit, auto s vozíkem naštěstí zůstalo víceméně v odstavném pruhu, takže se mu stačil vyhnout.

„Řidič auta se dopustil několika přestupků - nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu a neměl umístěn nebo upevněn náklad na vozidle tak, aby byla zajištěna stabilita a ovladatelnost vozidla a aby neohrožoval bezpečnost provozu na pozemních komunikacích,“ doplnila mluvčí.

Policisté přestupek vyřešili blokovou pokutou na místě.