Zlínský volejbalista Pavel Kolář útočí proti českobudějovickému bloku.

Zlínský volejbalista Pavel Kolář útočí proti českobudějovickému bloku. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Měl bych se více šetřit, ale když vidím balon, nedá mi to, říká Kolář

  • 0
Před pěti lety přibrzdila Pavlu Kolářovi volejbalovou kariéru infekční mononukleóza, v letošní sezoně mu na měsíc a půl vystavila stop viróza. "Přechodil jsem ji a pak se k ní přidaly problémy s imunitním systémem," vysvětluje zlínský univerzál dlouhou dobu absence. "Netěšilo mě to, ale že by se mi vrátila mononukleóza, toho jsem se neobával. Neexistovala souvislost."

Kolář se uzdravil v pravý čas, ve čtvrtek startuje odvetná část extraligy. "Cítím se v pořádku, ale dlouhá pauza, kdy jsem nic nedělal, je hodně znát," upozorňuje Kolář. Přestože má za sebou jenom tři tréninky, nešetří se. "Měl bych si více ulevovat, ale nejsem toho schopný. Když vidím balon, nedá mi to."

Na comeback do základní sestavy si bude muset počkat. "Je mi jasné, že několik kol začnu na lavičce," ví zkušený 28letý všestranný volejbalista. "A netroufám si ani odhadovat, kdy budu ve formě jako před nemocí."

Kvůli ní vynechal čtyři extraligová střetnutí a tři zápasy Českého poháru. "Sledoval jsem každý duel, dva byly navíc v televizi. I když chyběl chvíli také Adam Bartoš, kluci to zvládli," chválí Kolář své spoluhráče.

Zlín už sice bez svých opor soupeře neválcoval jako v předchozích utkáních, přesto šestkrát zvítězil. "Prohrát za půl sezony jenom jeden zápas je úplně parádní. To nečekal asi nikdo," říká Kolář. "Výhodou také bylo, že jsme měli o něco příznivější los než na začátku."

Teď se ale zase otočí a Zlín bude v lednu hájit první místo proti papírově silnějším soupeřům. "Když jsme zvládli výborně první polovinu základní části, tak věřím, že i ve druhé to můžeme dokázat," dodává Pavel Kolář.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž