Jakub Nakládal v přípravě na NHL.

Jakub Nakládal v přípravě na NHL. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Sezona startuje. Zlínským volejbalistům ji znovu zpestří poháry

  • 4
Extraliga, domácí pohár a Pohár CEV. Stejně jako loni, i letos se volejbalisté Fatry Zlín ukáží ve třech soutěžích. Před dnešním ostrým startem sezony shrnuje Petr Fojtík jejich ambice.

1. Extraliga

Osmkrát v řadě postoupili do play-off a nižší cíl nemají ani tentokrát. „Vyřazovací část je priorita. O úspěšnosti sezony pak rozhodne čtvrtfinále. Všechno ostatní by bylo nadstandard,“ pronesl hlavní kouč mužstva Roman Macek.

V minulých dvou letech jeho tým první kolo zvládl, předloni navíc vybojoval bronz.

„Podle hráčských kádrů vypadá, že soutěž bude vyrovnaná,“ míní Macek, který se musel vyrovnat s odchodem ústředního nahrávače Pavla Bartoše.

Nahradit ho má dvojice Jan Barák – Duc Luan Truong. Dnešní domácí extraligový zápas s Ústím nad Labem (od 17 hodin) začne zkušenější Barák.

„Jednu sezonu tady působil. Věřím, že by mohl být svojí pestrostí hry přínosem,“ prohodil Macek.

Tým ještě posílil slovenský smečař Róbert Hupka a univerzál Josef Mlčuch.

2. Český pohár

Naposledy jim zápas o zlato utekl v semifinále s Ostravou v tie-breaku, po letošní reorganizaci soutěže mají volejbalisté Zlína jistou účast ve Final 8. A už také vědí, že 26. února bude jejich prvním soupeřem Karlovarsko a v případě postupu zřejmě Liberec.

„Zase by to chtělo postoupit do semifinále,“ naznačil Macek.

Dějiště závěrečného turnaje bude teprve vybráno, Zlín se však o pořadatelství s největší pravděpodobností ucházet nehodlá.

„Mít čtyři dny vyblokovanou halu je nereálné,“ zmínil Macek.

3. Evropské poháry

Zlín rozehraje Pohár CEV 4 .listopadu domácím mačem s rumunským týmem SCMU Craiova a rozhodně má větší šance než loni s ruským gigantem Dynamo Moskva. „Craiova je v Evropě historicky známé mužstvo, ale chceme ji vyřadit,“ nezastírá Macek.

Pokud by se to jeho výběru nepovedlo, přesune se stejně jako loni do Vyzývacího poháru. V něm prošel přes nizozemský Groningen do osmifinále, kde nestačil na řecké Alexandruopoli.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž