Radost zlínských volejbalistů

Radost zlínských volejbalistů | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Zlínští volejbalisté sází na mladého nahrávače. Šulc si věří

  • 1
Dvacet mu v říjnu teprve bude. V týmu extraligových volejbalistů Fatry Zlín však bude mít Radim Šulc v nadcházející extraligové sezoně klíčovou úlohu prvního nahrávače. „Zaprvé je to pro mě ohromná výzva. Zadruhé jsem zvědavý, jak se s tím popasuju,“ říká Šulc před víkendovým startem nejvyšší soutěže. „Věřím si. Nebojím se toho.“

Extraligu si osahal už v loňské sezoně, kdy kryl záda Peteru Bartákovi. A protože slovenský nahrávač nesplnil předpoklady a v závěru sezona se navíc zranil, Šulc nabíral rychle zkušenosti. Zatímco loni mohl jenom příjemně překvapit, teď už na něm bude ležet větší tíha zodpovědnosti.

„Je pravda, že loni jsem nad tím tolik nepřemýšlel. Teď to v hlavě mám. Jsem lehce nervózní, ale je to zdravá nervozita,“ tvrdí Šulc, který je pokračovatelem úspěšné zlínské tradice mladých nahrávačů.

Jeho nedávní předchůdci Jakub Janouch a Pavel Bartoš to dotáhli až do české reprezentace, oba nedávno nahrávali na mistrovství světa.

„Pro mě je výzva na ně navázat. Zlínu se vždycky sázka na mladé nahrávače vyplatila. Doufám, že nebudu výjimkou,“ přeje si Šulc.

I když patří do úspěšné generace českých mládežníků, která sbírala medaile na Euru, na seniorský národní tým teď nemyslí.

„Moje priority a myšlenky směřují ke klubu, k nadcházející sezoně, ke Zlínu,“ poznamenal nadějný nahrávač. Z předešlého ročníku si volejbalisté Fatry nesou dluh, který chtějí letos smazat. „Skončili jsme předposlední, což nemůže nikoho z nás těšit. Je co napravovat. Je to další výzva navíc. Jasným cílem je play off,“ uvědomuje si Šulc.

Přestože mužstvo nedoznalo až na odchod Bartáka zásadních změn, Šulc věří, že bude silnější než loni.

„Všichni se známe, nemuselo proběhnout žádné velké sehrávání. Nebojím se toho,“ prohodil rodák z Litomyšle. Jediným nováčkem je marocký nahrávač Karim Lamri, který za ním bude čekat na šanci. „Má výborný plachtící servis, je to zdravá konkurence. Mezi námi je sice trochu jazyková bariéra, ale vycházíme v pohodě,“ řekl Šulc na jeho adresu.

Oba se můžou ukázat v úvodním kole v hale ambiciózního Karlovarska. „Nejedeme tam nic obhajovat. Možná je to na rozjezd lepší,“ dumá Šulc, jenž se minulý týden rozehrál v prvoligovém Starém Městě. „Dost mi to pomohlo. Na začátku září jsem laboroval s kotníkem, vynechal jsem Zlín Cup a další turnaj jsem odehrál s bolestí.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž