Zlín hostí boj o finále, kouč ale počítá padlé

Zlín - Příjemná náplast na bolavé srdce zlínských volejbalových příznivců, tak se dá označit víkendový semifinálový turnaj Českého poháru, který dnes a zítra hostí hala Novesta ve Zlíně. Domácí Fatra se stala pořadatelem, neboť se loni probojovala až do finále proti Liberci. Letos podobné ambice nemá.

V extralize patří svěřencům Pavla Třešňáka poslední místo, z 15 zápasů vyhrál tým jen třikrát.

Pohárový turnaj, na kterém se kromě domácího týmu představí Brno, Ústí nad Labem a Kladno, měl být pro Zlín šancí k mobilizaci, impulzem ke zlepšení.

Jenže... "Člověk si něco plánuje, ale osud pak s váma naloží úplně jinak," povzdechl si Třešňák.

"Situace je složitá. Kolář ještě leží s angínou v posteli a ve čtvrtek Bence utrpěl výron kotníku, bude minimálně na čtrnáct dní mimo. Navíc Paták má přetrženou achilovku a Čechmánek je po zlomenině ruky. Moc optimisticky to nevypadá, musím požádat o pomoc i dorostence."

Největší pozornost proto směřuje k zahajovacímu zápasu turnaje proti Brnu. "Se stejným soupeřem se totiž utkáme po Silvestru a ten domácí zápas rozhodne, jestli budeme v lize ještě o něco hrát," připomněl kouč následný extraligový duel, který se bude hrát v pondělí 7. ledna.

Semifinálový turnaj Českého poháru volejbalistů ve Zlíně

Sobota:
ZLÍN - Brno (10)
Ústí nad Labem - Kladno (12.30)
Brno - Kladno (15.30),
ZLÍN - Ústí nad Labem (18)

Neděle:
ZLÍN - Kladno (10.30)
Brno - Ústí nad Labem (12.30).

Vše ve sportovní hale Novesta. Začátky zápasů jsou orientační, záležet bude na konci předchozích duelů. Vstupné je zdarma.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž