Petr Habada, České Budějovice

Petr Habada, České Budějovice | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Začali jsme zbytečně zaraženě, usoudil Habada z postu libera

Na místě libera českobudějovických volejbalistů proti ČZU Praha hrál Petr Habada. Trenér týmu Petr Brom řekl, že libera bude střídat. Tentokrát ani jinou možnost neměl, David Juračka onemocněl a na utkání vůbec v sestavě nebyl. "V motivaci to nebylo," odpověděl důrazně Petr Habada na otázku, zda v úvodu zápasu měli domácí proti poslednímu týmu tabulky motivaci, když s ním prohrávali.

Jaké bylo utkání z vašeho pohledu?
Začali jsme trošku špatně, zbytečně zaraženě. I když jsme první set nakonec vyhráli, začátek byl opravdu mizernej. Ale naštěstí jsme se rozjeli.

Proč vám začátek zápasu nevyšel?
Nevím. Měli jsme problémy na příjmu i s nahrávkou a technikou. Prostě nám ujel začátek a pak jsme se v tom plácali celý zbytek setu.

Z hlediště to vypadalo, že jste v závěru první set otočili úplně snadno.
Naštěstí jsme je dohnali celkem brzy, takže ten set jsme ještě stačili vyhrát o tři body. V Praze jsme s nimi sehráli podobný set. Celou dobu jsme tam prohrávali o pět bodů a pak jsme ještě vyhráli. Takže jsme teď neztráceli hlavu. Věděli jsme, že je můžeme porazit, a to se povedlo.

Přece jen je to poslední celek tabulka a proti tomu se možná hledá motivace špatně.
V motivaci to nebylo. To si nemyslím. K tomu nemám co říct. Ani náhodou.

Soupeř byl dost houževnatý. Má mladé hráče, kteří se ničeho nebojí.
Teď se posílili o smečaře Bízu, který je zkušeným hráčem a odehrál v lize spoustu zápasů. Věnoval se beach volejbalu a zase se vrátil k šestkovému. Ten jim asi docela v pokračování ligy pomůže. Jsou tam dlouzí mladí hráči a jsou o něco lepší na bloku než v poli. Když proti nim nemáme přihráno, může být těžší se proti nim na síti prosadit.

Teď vás čeká těžká série. Budete hrát s Ostravou, v Liberci a v hale Kladna.
Skončily zápasy, které jsme měli a museli vyhrát. Teď budou ty těžší zápasy, které se také budeme samozřejmě snažit vyhrát, ale kdyby se prohrálo, tak není tolik zle, jako kdyby se prohrálo s mužstvy z konce tabulky.

Snad alespoň budete kompletní. Vyjma Michala Sukuby, který si léčí výron v kotníku.
Vypadá to, že nám tady začala řádit nějaká choroba. I Miro Čajan hrál s teplotou. Ale prostě hrát musel, když už nebyli lidi. Doufejme, že nás už další nemoci do příštího zápasu neskolí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž