Lvi Praha při utkání v české extralize volejbalistů.

Lvi Praha při utkání v české extralize volejbalistů. | foto: David Kratochvíl, www.vk-lvipraha.cz

Pražské Lvy čeká v semifinále Vyzývacího poháru volejbalistů turecká výzva

  • 0
Volejbalisté pražských Lvů už znají soupeře v semifinále Vyzývacího poháru. Výběr kouče Tomáše Pomra narazí na turecký klub Ziraat Bankasi Ankara. První zápas se uskuteční 24. února v Praze, odveta o týden později v hale soupeře. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Milán a Halkbank Ankara.

Tým Ziraat Bankasi Ankara měl hrát ve čtvrtek čtvrtfinále s VK Pärnu, ale estonský celek se kvůli koronaviru odhlásil a turecký výběr postoupil bez boje.

„Favorit je jasný. Budeme se snažit uhrát co nejlepší výsledek,“ řekl trenér Lvů Tomáš Pomr Deníku a poukázal na to, že turecký klub disponuje velkým rozpočtem, vede ho italský kouč Giampaolo Medei a v sestavě má dva nizozemské reprezentanty. „A legendárního nahrávače tureckého nároďáku Arslana Eksiho,“ dodal Pomr.

V české metropoli se bude hrát v Unyp Areně na Podvinném mlýně před televizními kamerami a kvůli pandemickým opatřením bez přítomnosti diváků.

Cesta Lvů třetím evropským pohárem začala v lotyšské Jurmale, kde skončili v karanténě, duely se neodehrály a český tým postoupil poté, co se soupeři ze soutěže odhlásili. V osmifinále pak Lvi vyřadili Lisabon a ve čtvrtfinále ukrajinský Horodok.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž