Volný den hráči způlky prospali

Ostrava - Míjeli se. Slovenští volejbalisté končili trénink, čeští na něj přicházeli. Řekli si jen ahoj. Žádné špičkování před dnešním soubojem. "Nějaké hecování tady nevedeme," prohlásil blokař českého týmu Miloslav Javůrek. "Byl to pohodový den, měli jsme posunutý budíček," komentoval úterní volno blokař Martin Lébl.
Většina hráčů tak vstávala až po desáté a začínala den obědem. Nečekal je žádný zápas, takže si mohli dát i řízek. "Já si ho dávám pořád," prohodil Jakub Novotný.
"Už bylo potřeba si trochu orazit, potřebujeme se dostat do pohody," podotkl Miloslav Javůrek.

Zatímco volejbalisté odpočívali, trenéři byli v plné práci. Rozebírali slovenské i svoje mužstvo, zabývali se statistikami a připravovali video na večerní poradu.
I přes odpočinkový den odpolední trénink lehký nebyl.

"Bude pořádně intenzivní," slíbil trenér Zdeněk Haník, který z nedalekého hotelu
dorazil do haly poslední. Dával si pozor, aby nepřišel pozdě a neplatil pokutu.
Národní tým trénoval naplno, soustředěně. Slováci měli úterní přípravu volnější a zbyl jim i čas na utkání tří proti třem.

"Bylo příjemné přispat si, ale teď už zase jdeme vzhůru do práce," řekl smečař Jiří Novák. Ten věří, že se volejbalistům vrátí výkonnost, kterou v Ostravě předvedli na červnové kvalifikaci mistrovství světa. "Teď však máme silnější soupeře," upozornil Novák, který je podle dosavadních statistik nejlépe podávajícím hráčem národního mužstva.

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon