Volejbalové série mohou již skončit

Praha - Napětí ve volejbalové extralize graduje. České Budějovice, v posledních letech úspěchy ověnčený klub, jsou na pokraji vyřazení. Příbram žije v euforii, senzaci může dokonat na domácí palubovce. "Musíme využít moment překvapení," burcuje příbramský trenér Jiří Zach. Poslední krok do semifinále čeká Ostravu, avšak v bouřlivé opavské hale se nebude dělat lehce.

Extraliga je pro fanoušky poutavou podívanou. Jen Odolena Voda a Liberec mají klid. Zatím. Do semifinále postoupily dva nejlepší kluby dlouhodobé části přímo.

Příbram je černým koněm play-off. "Pro všechny senzace číslo jedna. Myslím, že jsou samotní překvapení, jak se série vyvíjí. Budějovice mají slabší nahrávku, tam je tlačí bota," říká ostravský manažer Tomáš Zedník.

Fanoušci se v Příbrami už těší, až třetí duel začne. "Všichni nás už nyní vidí v elitní čtyřce. Na jihu Čech jsme hráli uvolněně, neměli co ztratit. Doufám, že  se nyní neotočí výhoda domácího prostředí proti nám. Musíme využít momentu překvapení a dobře nastartovaného mančaftu," tvrdí Zach: "Budějovice mají kvalitní mužstvo, na lavičce zkušeného stratéga Pommera, určitě něco vymyslí."

Loni třetí České Budějovice vědí, že už není prostor na další chyby. "Přece jsme sem nepřijeli poražení. To je nesmysl," pousmál se českobudějovický kouč Zdeněk Pommer. "Soupeř využíval v předchozích střetnutích momentů, kdy byl jeden z našich hráčů nepozorný. Tím jsme ztratili hromadu bodů. Chybí nám i trošku větší zarputilost a soustředěnost."

PONDĚLNÍ PROGRAM 

čtvrtfinále - od 18.00 hod.:
Příbram - Č.Budějovice (2:0)
Opava - Ostrava (0:2)

o udržení - od 18.00 hod.:
18.00 Kladno - Zlín (0:2)

Rovněž druhé čtvrtfinále může dnes skončit, to by musela Ostrava i potřetí v řadě vyhrát. Tentokrát v Opavě. "A jsme přesvědčení, že se nám to podaří. Pro Opavu nebude podpora fanoušků natolik výrazná, aby zápas rozhodla. Klíčovou by se mělo naopak stát naše kvalitní podání. A můžeme si věřit, neboť jsme byli v rozhodujících chvílích lepší," vyzdvihuje ostravský manažer Tomáš Zedník.

Rychle může být vyluštěná i třetí tajenka. Kdo sestoupí? Na tenkém ledě je Kladno, neboť v sérii se Zlínem prohrává 0:2 na zápasy. "Předpokládám, že Kladno ještě nesložilo zbraně. Je pravda, že by nyní muselo vyhrát tři zápasy za sebou, ale to se povedlo i nám. Rozhodně nemůžeme nic podcenit," konstatuje zlínský asistent Ivan Dostál, s tím, že vítěznou sestavu měnit nebude.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž